Пиріг «Каракуми»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 5 хв.
Sladkoezhkam, які не бояться дуже солодкої випічки, хочу запропонувати на замітку цей рецепт. Пиріг"Каракум" - це прекрасна ідея простого, ситного і смачного десерту до чаю на кожен день.
Опис приготування:
Приготувати пиріг можна з будь-яким джемом, варенням і навіть ягідним або фруктовим пюре, яке є під рукою. Готове тісто я відразу відправляю в морозилку, а не в холодильник, це допомагає заощадити час на кухні. Якщо ви ще не пробували"Каракуми" , обов'язково рекомендую!
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 150 грам
- Сода - 1/2 щіпки
- Борошно - 1 Склянка (приблизно)
- Варення - 1/2 склянки
- Горіхи - 1/4 склянки
Підготуйте інгредієнти.
Акуратно відокремте жовтки і з'єднайте з половиною цукру. Розітріть до однорідності.
Додайте розм'якшене вершкове масло.
Всипте просіяне соду і борошно. Замісити м'яке однорідне тісто.
Розділіть тісто на дві нерівні частини, загорніть в плівку і відправте в морозилку на 15 хвилин.
Тим часом можна зайнятися білками. З'єднайте їх з цукром, що залишився і збийте до пишності.
Додайте подрібнені горіхи (у мене мигдальні пластівці, але підійдуть будь-які горішки).
Більший кульку тесту розкачайте і викладіть у жароміцних форму (обрізки відкладіть, вони нам стануть в нагоді).
Розподіліть рівним шаром варення, курдський, джем.
Натріть на тертці ту частину тесту, що залишилася від формування основи пирога.
Викладіть білки з горіхами.
Зверху натріть другий кульку тесту. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікайте близько 45 хвилин до рум'яності.
Трохи остудіть і можна подавати пиріг"Каракум" до столу. Приємного чаювання!