Пиріг дріжджовий ягідний
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати простий і смачний пиріг дріжджовий ягідний. Цей рецепт буде актуальний як влітку, в період дозрівання ягід, так і взимку. Що, ягоди я візьму заморожені.
Пиріг за моїм рецептом можна готувати не тільки з ягодами, як ви розумієте. Чудово підійдуть будь-які фрукти, повидло, джем, варення. Природно, його можна готувати і солоним, з капустою, наприклад. Якщо ви виберете суху начинку, рекомендую вам накрити пиріг другим шаром тіста. Тоді він буде закритий.
- Борошно - 4 склянки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 10 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Ягоди - 3 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1 штука
Розводимо сухі дріжджі в невеликій кількості теплої води. Додаємо 1 столову ложку цукру. Ставимо опару в тепле місце, у батареї, накривши рушником. Вона повинна гарненько піднятися, утворивши пишну шапку.
Razbivaem яйця. Ми залишаємо один жовток на мастило. Доливаємо соняшникової олії, півсклянки цукру, хорошу щіпку солі і ванілін. Змішуємо з опарою. Просіваємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Ставимо його в тепле місце підніматися.
Коли тісто підніметься, його потрібно обминути, відокремивши від стінок, щоб воно опустилося. Коли ж тісто підніметься вдруге, можна з нього готувати. Викладаємо його на стіл, присипаний борошном. Поділяємо тісто на 2 частини: одну побільше, іншу поменше. Беремо качалку і трохи розгортаємо. Тільки обережніше, щоб не пошкодити його пишність. Маленький гурток ріжемо на смужки. Змащуємо форму. Викладаємо тісто, а зверху кладемо заморожені ягоди. Накриваємо пиріг смужками, zaleplyaya кінець. Змащуємо їх збитим жовтком.
Ягоди трохи вмінается в тісто. Ставимо пиріг в духовку при температурі 150 градусов на час. Готовий пиріг дістаньте з духовки і накрийте рушником, щоб він не заветріться. Подавайте гарячим або холодним. Смачного!