Рецепт Пиріг дріжджовий ягідний фото

Пиріг дріжджовий ягідний
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Дріжджове тісто
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати простий і смачний пиріг дріжджовий ягідний. Цей рецепт буде актуальний як влітку, в період дозрівання ягід, так і взимку. Що, ягоди я візьму заморожені.

Опис приготування:

Пиріг за моїм рецептом можна готувати не тільки з ягодами, як ви розумієте. Чудово підійдуть будь-які фрукти, повидло, джем, варення. Природно, його можна готувати і солоним, з капустою, наприклад. Якщо ви виберете суху начинку, рекомендую вам накрити пиріг другим шаром тіста. Тоді він буде закритий.

  • Борошно - 4 склянки
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 10 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Ягоди - 3 склянки
  • Яйця - 3 штуки
  • Ванілін - 1 штука
пиріг дріжджовий ягідний - фото крок 1
Розводимо сухі дріжджі в невеликій кількості теплої води. Додаємо 1 столову ложку цукру. Ставимо опару в тепле місце, у батареї, накривши рушником. Вона повинна гарненько піднятися, утворивши пишну шапку.
пиріг дріжджовий ягідний - фото крок 2
Razbivaem яйця. Ми залишаємо один жовток на мастило. Доливаємо соняшникової олії, півсклянки цукру, хорошу щіпку солі і ванілін. Змішуємо з опарою. Просіваємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Ставимо його в тепле місце підніматися.
пиріг дріжджовий ягідний - фото крок 3
Коли тісто підніметься, його потрібно обминути, відокремивши від стінок, щоб воно опустилося. Коли ж тісто підніметься вдруге, можна з нього готувати. Викладаємо його на стіл, присипаний борошном. Поділяємо тісто на 2 частини: одну побільше, іншу поменше. Беремо качалку і трохи розгортаємо. Тільки обережніше, щоб не пошкодити його пишність. Маленький гурток ріжемо на смужки. Змащуємо форму. Викладаємо тісто, а зверху кладемо заморожені ягоди. Накриваємо пиріг смужками, zaleplyaya кінець. Змащуємо їх збитим жовтком.
пиріг дріжджовий ягідний - фото крок 4
Ягоди трохи вмінается в тісто. Ставимо пиріг в духовку при температурі 150 градусов на час. Готовий пиріг дістаньте з духовки і накрийте рушником, щоб він не заветріться. Подавайте гарячим або холодним. Смачного!

Схожі рецепти