Пиріг до Великодня
(покроковий рецепт з фото)
Паска і паска - незмінні страви до світлого свята Великодня, але ж на стіл необхідно подати й інші страви. Так давайте приготуємо смачний, ошатний і простий у приготуванні пиріг. Вам сподобається!
Цей пиріг стане прикрасою вашого пасхального столу поряд з паскою, паскою і фарбованими яйцями. Гарний зовні, смачний і оригінальний в розрізі, раді йому будуть всі. Господиня не втомиться в процесі приготування, адже використовувати будемо готове листкове тісто, а з ним працювати легко. Начинка теж не завдасть клопоту. Скажу по секрету: найбільше часу я витратила на заплітання кісок
- Тісто - 500 грам (слоеное бездрожжевое)
- Яйця - 8 штук(1 сире, 1 жовток і 6 варених)
- Сир - 300-400 грам
- Шпинат свіжий - 400 грам
- Сир твердий - 80-100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Мускатний горіх мелений - 1-2 Щепоток
- Базилік сушений - 1-2 Щепоток
- Молоко - 2 Ст. Ложки
1. В першу чергу дістанемо тісто, нехай розморожується. А потім займемося шпинатом. Свіжий шпинат опускаємо в киплячу воду і варимо буквально хвилину після закипання. Потім відкидаємо на друшляк, нехай охолоне.
2. Остиглий шпинат віджимаємо і подрібнюємо.
3. Сир протираємо через сито (якщо він дуже мокрий, віджимаємо), додамо до нього дрібно натертий твердий сир, подрібнений шпинат, яйце і спеції.
4. Перемішуємо, доводимо до смаку. За бажанням можна додати подрібнений часник. Очистимо відварені круто яйця.
5. У мене два пласта листкового тіста, з'єдную, злегка наклавши один пласт на іншій. І тепер пройдемося по місцю з'єднання виделкою. Злегка розкачати пласт тесту в ширину (у мене вийшла ширина 28 см). Раджу працювати з тестом на пергаментному папері.
6. Відступивши від краю пласта приблизно 5-6 см, викладемо половину начинки і розкладемо відварені яйця.
7. Заповнимо проміжки, формуючи валик з начинки, залишилася сирно-шпинатній масою.
8. І тепер загортаємо начинку в тісто, залишивши вільним протилежний край (приблизно 9 см). Розрізаємо гострим ножем на смужки шириною близько 1 см. Число смужок має ділитися на 3.
9. Кіски плести вмієте? Заплітаємо красиві і акуратні кіски, защипуючи їх кінчики.
10. Змішаємо жовток з молоком, смажена основу пирога. І прикрашаємо косичками, як на фото.
11. Звертаємо пиріг в кільце, акуратно защипуємо місце з'єднання. Змащуємо ще раз жовтком з молоком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
12. Випікаємо хвилин 35 до красивого рум'яного кольору.
13. Подаємо до столу теплим, заповнивши всередині, ніж душа забажає
14. А ось такий пиріг вийшов в розрізі, красиво і смачно!