Курочка до Великодня
(покроковий рецепт з фото)
Великий піст закінчується Великоднем, а значить, на святковий стіл можна приготувати багато смачних страв. Наприклад, запекти чудову курочку з хрусткою скоринкою.
Відмінне блюдо на святковий стіл. Натріть промиту тушку курки сіллю і перцем за смаком. Поріжте кубиками все овочі. Змастіть деко олією, викладіть овочі, зверху встановіть решітку. Помістіть на неї курку і відправте в розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте протягом 45 хвилин. Зріжте мотузку і подайте курочку на стіл зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!
- Курка - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Стебло селери - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Курку ретельно промийте, просушіть, ображати крила.
Обвяжіте тушку мотузкою. Покладіть її грудкою вгору, протягніть під тушкою мотузку, простягніть навколо ніжок, схрестіть і натягніть уздовж стегон і боків, притискаючи крильця до тулуба.
Добре натягніть і зав'яжіть у вузол навколо шийки. Така операція дозволить зберегти гарну форму курки. Натріть тушку сіллю і перцем за смаком.
Поріжте кубиками все овочі. Змастіть деко олією, викладіть овочі, зверху встановіть решітку. Помістіть на неї курку і відправте в розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте протягом 45 хвилин. Зріжте мотузку і подайте курочку на стіл зі свіжими овочами та зеленню.