Пиріг цибульний
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати пиріг цибульний, дуже ситний і простий пиріг, який відмінно підійде як для буденного, так і для святкового столу. Частина цибулі можна замінити печерицями.
Головною особливістю цього пирога є його начинка, дуже ніжна, ароматна і смачна. Саме начинка становить більшу частину пирога, тісто служить лише основою для неї. Ви можете злегка варіювати спеції і сушені трави, які ви додаєте в начинку, наприклад, додати трохи базиліка або червоного перцю. Зверніть увагу, що цибуля необхідно гасити приблизно 40-60 хвилин, після чого його потрібно ретельно остудити.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Крем 20-22% - 60 грам
- Сіль - 8 грам(3 г в тісто, 5 г в начинку)
- Цибуля ріпчаста - 1000 грам
- Масло рослинне - 40-50 грам
- Крем 22-25% - 400 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Сушений орегано - 1-2 грам
- Сушений базилік - 1-2 грам
- Курине яйце - 5 штук(1 в тісто, 4 в начинку)
- Перець чорний за смаком - 1 За смаком
1. Нарізану цибулю протушкувати на олії, періодично помішуючи. Тим часом сметану 20-22% і яйце змішайте до однорідного стану. Холодне вершкове масло, просіяне борошно і сіль протріть в крихту.
2. Додайте яєчно-сметанним суміш і швидко замісіть тісто. Перемістіть тісто в поліетиленовий пакет, розпластайте і поставте в холодильник на 30 хвилин. Готовий лук перекладіть в миску і остудіть.
3. Приготуйте начинку: злегка збийте яйця віночком, додайте сметану, сіль, сушений орегано, базилік і чорний мелений перець. Змішайте з остиглим цибулею і твердим тертим сиром.
4. Тісто розкачати в пласт на папері для випічки перенесіть його в форму і підрівняйте краю. Викладіть в основу з тіста начинку і відправте пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
5. Пиріг залиште в формі на 15 хвилин, після чого перенесіть на дошку і повністю остудіть. Смачного!