Рецепт Пиріг цибульний фото

Пиріг цибульний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Овочі, Молочні продукти, Вершкове масло, Цибуля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Пропоную вам дізнатися, як приготувати пиріг цибульний, дуже ситний і простий пиріг, який відмінно підійде як для буденного, так і для святкового столу. Частина цибулі можна замінити печерицями.

Головною особливістю цього пирога є його начинка, дуже ніжна, ароматна і смачна. Саме начинка становить більшу частину пирога, тісто служить лише основою для неї. Ви можете злегка варіювати спеції і сушені трави, які ви додаєте в начинку, наприклад, додати трохи базиліка або червоного перцю. Зверніть увагу, що цибуля необхідно гасити приблизно 40-60 хвилин, після чого його потрібно ретельно остудити.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Крем 20-22% - 60 грам
  • Сіль - 8 грам(3 г в тісто, 5 г в начинку)
  • Цибуля ріпчаста - 1000 грам
  • Масло рослинне - 40-50 грам
  • Крем 22-25% - 400 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Сушений орегано - 1-2 грам
  • Сушений базилік - 1-2 грам
  • Курине яйце - 5 штук(1 в тісто, 4 в начинку)
  • Перець чорний за смаком - 1 За смаком
пиріг цибульний - фото крок 1
1. Нарізану цибулю протушкувати на олії, періодично помішуючи. Тим часом сметану 20-22% і яйце змішайте до однорідного стану. Холодне вершкове масло, просіяне борошно і сіль протріть в крихту.
пиріг цибульний - фото крок 2
2. Додайте яєчно-сметанним суміш і швидко замісіть тісто. Перемістіть тісто в поліетиленовий пакет, розпластайте і поставте в холодильник на 30 хвилин. Готовий лук перекладіть в миску і остудіть.
пиріг цибульний - фото крок 3
3. Приготуйте начинку: злегка збийте яйця віночком, додайте сметану, сіль, сушений орегано, базилік і чорний мелений перець. Змішайте з остиглим цибулею і твердим тертим сиром.
пиріг цибульний - фото крок 4
4. Тісто розкачати в пласт на папері для випічки перенесіть його в форму і підрівняйте краю. Викладіть в основу з тіста начинку і відправте пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
пиріг цибульний - фото крок 5
5. Пиріг залиште в формі на 15 хвилин, після чого перенесіть на дошку і повністю остудіть. Смачного!

Схожі рецепти