Пісний цибульний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я пропоную приготувати пісний цибульний пиріг. Це адаптація класичного відкритого пирога, в якому начинка з лука заливається яєчної сумішшю.
На мій погляд, пісна версія анітрохи не поступається оригіналу. Начинка в пирозі виходить ніжною, незвичайний і смачною. Докладніше, як приготувати пісний цибульний пиріг, я розповім в покроковому описі нижче. Використання харчових дріжджів - опціонально. Для начинки краще всього підходить білий лук або цибулю-шалот.
- Листкове дріжджове тісто - 250 грам
- Тофу - 250 грам
- Вода - 120 мілілітрів
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 2-3 штук
- Шпинат - 1/2 пучка
- Кріп - 1/2 пучка
- Сіль - За смаком
- Харчові дріжджі - 2 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для лука, 1 ст.Л. - для начинки з тофу )
- Майонез пісний - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти. Заздалегідь необхідно розморозити тісто.
Цибуля тонко наріжте півкільцями.
Розігрійте сковороду на середньому вогні з невеликою кількістю масла. Почніть обсмажувати цибулю до м'якості. Додайте харчові дріжджі, посоліть і перемішайте.
У блендері подрібніть тофу, пісний майонез, воду, харчові дріжджі і сіль до однорідної консистенції.
Додайте в суміш з тофу смажену цибулю і дрібно посічену зелень, все перемішайте.
Розкачайте тісто, викладіть його в форму для запікання, сформуйте бортики.
Викладіть у форму для випічки начинку. Випікайте пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Пісний цибульний пиріг готовий, смачного!