Підлива з свинини з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Для нашої подивуватися ми візьмемо свинину. Прекрасно підійде не сильно жирний свинячий окіст без кістки. Блюдо виходить дуже ситним, смачним і ароматним!
Цю підливу можна готувати як в мультиварці, так і традиційним способом. Якщо смажите на плиті, то спочатку треба обсмажити м'ясо, додавши цибулю і моркву. Прожарити, поки м'ясо не змінить колір. Потім додаємо спеції, воду з борошном і тушкуємо на помірному вогні під кришкою протягом години.
- Свинина - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 2 склянки
- Сіль, лавровий лист - За смаком
Нарізаємо свинину невеликими шматочками. Наливаємо в гущавину мультиварки рослинне масло і викладаємо в неї порізане м'ясо. Якщо використовуєте сковороду, то також розігрійте в ній масло і викладіть шматочки м'яса.
Трьом на крупній тертці моркву і дрібно ріжемо цибулю. Додаємо овочі до м'яса.
Закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим «жарка» на 20-30 хвилин (в залежності від жорсткості м'яса). Зазвичай достатньо двадцяти хвилин. По закінченню часу, додаємо в м'ясо воду і лавровий лист. Солимо і перчимо до смаку. Борошно розводимо в невеликій кількості води і дуже акуратно вводимо в підливу. Ті ж процедури підійдуть для звичайної сковороди.
Все ретельно перемішуємо. Закриваємо кришку мультиварки і ставимо на режим «гасіння». Виставляємо таймер на 1 час.
Якщо м'ясо все ж жестковато, то тушкуємо його ще хвилин 20-30.
На гарнір чудово підійде картопля, макарони або рис.