Підлива з курки
(покроковий рецепт з фото)
Універсальний рецепт приготування підливи з курки. При розбиранні я не готую ті частини де багато кісток, їх можна залишити на суп, а для підливи використовувати більш м'ясні.
Поріжте курку на шматочки, спинку і кісточку з грудного відділу залиште на суп. Інше м'ясо поріжте і обсмажте на олії зі спеціями, потім додайте овочі, окріп і протушкувати до готовності підливу. В процесі корегуйте смак на сіль.
- Курка - 2 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 6-8 штук
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 2 склянки
- Ароматні трави - За смаком
Приготуйте продукти. Курку ретельно вимийте, видаліть залишки пір'я, грубу шкірку жовту на суглобах ніжок. Овочі очистіть.
На великий обробній дошці відріжте гострим ножем куряче філе, крила, ніжки (кожну ніжку розріжте на 2 частини), спинку і кістка на якій було куряче філе краще залишити для супу. Все м'ясо посипте сіллю і спеціями.
Увімкніть мультиварки на режим "випічка" і обсмажте шматочки курки на рослинній олії.
Моркву натріть на тертці, цибулю порізати як зручно.
До обсмаженого м'яса додайте овочі, спеції. Обсмажте все разом пару хвилин.
Залийте окропом курку з овочами і виберіть режим "суп", час - 35-40 хвилин.
Підлива з курки готова! Подавайте каші або картопляне пюре, макарони з такою підливою і шматочком м'яса. Приємного!