Рецепт Підлива з курки фото

Підлива з курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Універсальний рецепт приготування підливи з курки. При розбиранні я не готую ті частини де багато кісток, їх можна залишити на суп, а для підливи використовувати більш м'ясні.

Поріжте курку на шматочки, спинку і кісточку з грудного відділу залиште на суп. Інше м'ясо поріжте і обсмажте на олії зі спеціями, потім додайте овочі, окріп і протушкувати до готовності підливу. В процесі корегуйте смак на сіль.

  • Курка - 2 кілограма
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець горошком - 6-8 штук
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 2 склянки
  • Ароматні трави - За смаком
підлива з курки - фото крок 1
Приготуйте продукти. Курку ретельно вимийте, видаліть залишки пір'я, грубу шкірку жовту на суглобах ніжок. Овочі очистіть.
підлива з курки - фото крок 2
На великий обробній дошці відріжте гострим ножем куряче філе, крила, ніжки (кожну ніжку розріжте на 2 частини), спинку і кістка на якій було куряче філе краще залишити для супу. Все м'ясо посипте сіллю і спеціями.
підлива з курки - фото крок 3
Увімкніть мультиварки на режим "випічка" і обсмажте шматочки курки на рослинній олії.
підлива з курки - фото крок 4
Моркву натріть на тертці, цибулю порізати як зручно.
підлива з курки - фото крок 5
До обсмаженого м'яса додайте овочі, спеції. Обсмажте все разом пару хвилин.
підлива з курки - фото крок 6
Залийте окропом курку з овочами і виберіть режим "суп", час - 35-40 хвилин.
підлива з курки - фото крок 7
Підлива з курки готова! Подавайте каші або картопляне пюре, макарони з такою підливою і шматочком м'яса. Приємного!

Схожі рецепти