Підлива для курки
(покроковий рецепт з фото)
Самий універсальний варіант для вечері або обіду всієї родини - це підлива. Розповім, як приготувати підливу для курки. Для неї підійде будь-яка частина тушки (наприклад, філе, окосту або стегна).
Завдяки цій підливі можна урізноманітнити будь-яку кашу, макарони або картопляні гарніри (пюре, варена картопля). Для приготування підливи відмінно підійдуть будь-які частини курячої тушки, в тому числі і нутрощі. Раніше я найчастіше використовував філе, але тепер купую куряче м'ясо (загул), завдяки чому підлива виходить більш наваристою.
- Куряче м'ясо - 0, 5 кілограма
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Суха зелень - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - За смаком
1. Лук чищу і мою, а потім нарізаю дрібними кубиками. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, потім викладаю цибулю.
2. Морква чищу і мою, нарізаю невеликими брусочками (можна натерти на крупній тертці). Відправляю морква на сковороду через 2 хвилини після лука, перемішую і обсмажую 3 хвилини.
3. Куряче м'ясо мою, зрізаю з нього шкірку, нарізаю м'ясо невеликими шматочками, кладу його на сковороду, закриваю кришкою і готую до випаровування рідини.
4. Коли вся рідина випарувалася, тоді за смаком солю і перчу, всипав пшеничне борошно і перемішую. Вливаю кипяток, щоб він покрив м'ясо.
5. Доводжу вміст сковороди до закипання, зменшуємо вогонь до мінімуму, додаю суху зелень і накриваю все кришкою. Готую 10-20 хвилин.
6. До такої підливі відмінно подавати будь-які макаронні вироби, смачного!