Підлива з грибами та цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Смачну підливу можна зробити і без м'яса, тут підійдуть гриби. У них насичений смак і аромат, так що блюдо вийде смачне. Розповідаю, як приготувати підливу з грибами та цибулею.
Блюдо ідеально для макаронів та інших гарнірів. Приготування страви не займе багато часу, а в результаті у вас на столі смачний обід або вечерю. Можна зберігати підливу в холодильнику, а перед подачею розігріти її. Подовгу страва не застоїться, вам обов'язково сподобається.
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Гриби - 340 грам
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Кріп - 0, 5 пучка
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Бульйон - 2 склянки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Крем - 0, 5 склянки

1. Очистіть цибулину і наріжте дрібно, подрібніть зубчик часнику.

2. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла в каструлі, викладіть цибулю і обсмажуйте 2-4 хвилини.

3. Додайте до цибулі часник і готуйте ще 1 хвилину, потім викладіть гриби, обсмажуйте їх 5 хвилин. Перекладіть все в окрему миску.

4. Поверніть каструлю на вогонь, розтопіть в ній вершкове масло, додайте борошно.

5. Розмішайте борошно, обсмажуйте її до утворення світлого коричневого кольору.

6. Влейте молоко, бульйон (яловичий або овочевий).

7. Вимийте і дрібно наріжте кріп.

8. Додайте в каструлю кріп, сіль, паприка, мелений чорний перець і влийте соєвий соус.

9. Гарненько все перемішайте і додайте сметану.

10. Викладіть назад в каструлю раніше обсмажені гриби з цибулею, перемішайте.

11. Гасіть все ще кілька хвилин і вимикайте вогонь.

12. Подавайте грибну підливу з вареними макаронами.