Піца в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто боїться дріжджового тіста, думаючи, то його складно приготувати. Але це не зовсім так. Я покажу, як пріготоіть піцу в духовці на дріжджовому тесті. Дотримуйтесь пропорції - і все вийде.
Таке тісто ідеально підійде для піци з будь-якими начинками. У цьому рецепті, як ви побачите, начинка досить ситна, з безлічі інгредієнтів. Але ви можете обмежитися лише деякими з них, наприклад, томатним соусом, motsarelloy і bazilikom. Важливо, що ви навчитеся робити відмінне дріжджове тісто для піци.
- Вода - 1, 5 склянки
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Борошно - 3, 5 склянки
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сир - 150 грам (моцарелла + пармезан)
- Печериці - 4 штуки
- Перець болгарський - За смаком
- Ковбаса, шинка - 150 грам
- Базилік - За смаком
- Песто - За смаком
- Цибуля ріпчаста - За смаком
Воду нагріваємо приблизно до 40 градусів і виливаємо в чашу для вимішування тіста, туди сиплемо дріжджі. Через 5 хвилин туди всипте борошно, сіль, цукор, додайте олію. Почніть вимішувати тісто міксером або руками.
Готовий грудку тіста змастити олією, затягніть плівкою і оствьте на годину-півтора, щоб воно піднялося.
Потім тісто трохи обомніте і розділіть на дві частини, залиште його ще на 10 хвилин. Тим часом поріжте і підготуйте всі інгредієнти для начинки. Потім почніть розтягувати тісто до бажаного діаметра в два етапи, зробивши між ними проміжок в 3 хвилини.
На підготовлену основу починайте викладати начинку: намажте томатний соус, розкладіть все інгредієнти, песто, додайте спеції, якщо хочете. На другу заготовку з тіста можете викласти іншу начинку за своїм смаком.
Духовку добре розігрійте до 220 градусів і випікайте піцу хвилин 15.