Персиковий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Компот з персиків завжди виходить насиченим ароматами літа. Персики - ніжний фрукт, його не варто переварювати. Тому я заготовлював їх за допомогою стерилізації безпосередньо в банках.
Рецепт, як приготувати персиковий компот на зиму, досить простий. Персик при цьому залишається соковитим і цілим, прекрасно зберігається до наступного сезону. Кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на 2х-літрову банку. Готуйте з задоволенням!
- Персик - 8-10 штук (з 1 банку)
- Цукор - 100 грам
- Сік лимонний - 1-2 Ст. Ложок
- Вода - 1, 5 L
Персики промийте, заложите в стерилизованную банку (2 L).
Лимонний сік з'єднайте з цукром і водою (1 L). Розмішайте до розчинення цукру, залийте персики.
Долийте необхідну кількість води, не доходячи до горлечка банки на 2 см.
Прикрийте банку чистою кришкою і поставте в каструлю на щільну тканину. Залийте теплою водою з "плечики" банки. На сильному вогні доведіть воду до кипіння і простерилизуйте банки з компотом протягом 15 хвилин. Засукайте кришку. Укутайте теплою тканиною до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.