Персиковий чай
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом, як приготувати персиковий чай. Напій - просто бомба! ароматний, солодкий і неймовірно смачний! Подавати персиковий чай можна ще гарячим або охолодженим з льодом.
Приготувати напій можна на звичайному чорному чаї, але я рекомендую спробувати заварку з бергамотом. Фіолетовий базилік підійде краще зеленого. Для більш цікавого смаку можна взяти тростинний або кокосовий цукор.
- Чай - 10-20 грам
- Гаряча вода - 1 літр
- Персики - 6 штук(5 штук - для сиропу, 1 штука - в чаї )
- Цукор - 60 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Базилік свіжий - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Налийте в чайник гарячу воду. Заварюйте чай 3-5 хвилин.
Наріжте персики, додайте в каструлю 200 мл. Води і цукор. Доведіть до кипіння і варіть сироп 10-15 хвилин.
Процідіть сироп через сито. Персики можна потім з'їсти окремо.
У кухоль налийте сироп, додайте кілька скибочок свіжого персика і листя базиліка.
Налийте в кухоль чай, гарненько все перемішайте.
Персиковий чай готовий, смачного!