Перці на зиму з медом
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і ароматна закуска з болгарського перцю з медом, заготовлена на зиму, розійдеться в холодну пору зі столу за лічені хвилини, тому приготуйте її багато, щоб вистачило на всіх!
Яскравий і пікантний смак медової заготовки з болгарського перцю нікого не залишить байдужим. Вона готується буквально за 20 хвилин і вам не потрібно нічого стерилізувати! Термін придатності консервації - 1 рік. Особливо смачна вона з відварною або запеченим м'ясом, куркою, кролятиною і т.Д. Розрахунок інгредієнтів вказано на банку обсягом 0, 5 L.
- Перець болгарський - 400-450 грам
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Перець чорний горошок - 10 штук
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (без запаху)
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Перці очистіть від насіння, зрізуючи кришечки. Промийте всередині і зовні, розріжте навпіл або на четвертинки, якщо плоди великі.
З'єднайте в піалі або мисці мед з рослинним маслом, оцтом і сіллю. Влийте 150 мл. Води.
Викладіть скибочки перцю в казан, всипте горошини чорного перцю. Очистіть і промийте часникові зубчики, розріжте їх і додайте в ємність.
Помістіть ємність на плиту і тушкуйте вміст казана на помірному нагріванні з моменту закипання близько 15-20 хвилин. Скибочки перцю повинні тримати свою форму, але стати м'якими. Обшпарте банку і кришку окропом.
Викладіть перці в банку, намагаючись спресувати якомога сильніше. Залийте гарячим маринадом.
Відразу ж закрутіть гарячої кришкою по різьбі або закатати за допомогою ключа для консервації. Переверніть і перевірте герметичність заготовки. Потім остудіть її до кімнатної температури.
Готову консервацію віднесіть на місце зберігання до зими.