Рецепт Перці на зиму з медом фото

Перці на зиму з медом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець , Мед
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.

Соковита і ароматна закуска з болгарського перцю з медом, заготовлена ​​на зиму, розійдеться в холодну пору зі столу за лічені хвилини, тому приготуйте її багато, щоб вистачило на всіх!

Опис приготування:

Яскравий і пікантний смак медової заготовки з болгарського перцю нікого не залишить байдужим. Вона готується буквально за 20 хвилин і вам не потрібно нічого стерилізувати! Термін придатності консервації - 1 рік. Особливо смачна вона з відварною або запеченим м'ясом, куркою, кролятиною і т.Д. Розрахунок інгредієнтів вказано на банку обсягом 0, 5 L.

  • Перець болгарський - 400-450 грам
  • Мед - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Перець чорний горошок - 10 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (без запаху)
  • Вода - 150 мілілітрів
перці на зиму з медом - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
перці на зиму з медом - фото крок 2
Перці очистіть від насіння, зрізуючи кришечки. Промийте всередині і зовні, розріжте навпіл або на четвертинки, якщо плоди великі.
перці на зиму з медом - фото крок 3
З'єднайте в піалі або мисці мед з рослинним маслом, оцтом і сіллю. Влийте 150 мл. Води.
перці на зиму з медом - фото крок 4
Викладіть скибочки перцю в казан, всипте горошини чорного перцю. Очистіть і промийте часникові зубчики, розріжте їх і додайте в ємність.
перці на зиму з медом - фото крок 5
Помістіть ємність на плиту і тушкуйте вміст казана на помірному нагріванні з моменту закипання близько 15-20 хвилин. Скибочки перцю повинні тримати свою форму, але стати м'якими. Обшпарте банку і кришку окропом.
перці на зиму з медом - фото крок 6
Викладіть перці в банку, намагаючись спресувати якомога сильніше. Залийте гарячим маринадом.
перці на зиму з медом - фото крок 7
Відразу ж закрутіть гарячої кришкою по різьбі або закатати за допомогою ключа для консервації. Переверніть і перевірте герметичність заготовки. Потім остудіть її до кімнатної температури.
перці на зиму з медом - фото крок 8
Готову консервацію віднесіть на місце зберігання до зими.

Схожі рецепти