Рецепт Пельменне тісто фото

Пельменне тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Молоко
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Пельмені

Хочу поділитися простим рецептом і показати, як приготувати пельменное тісто. Це самий простий і швидкий варіант для того, щоб ви змогли без проблем приготувати смачні пельмені з будь-якою начинкою.

Готові пельмені акуратно укладіть на піднос або обробну дошку, присипану борошном, і поставте в морозильник. Це потрібно для того, щоб тісто заморозилося і не пошкодилося. Після цього пельмені можна скласти в пакет і зберігати в морозильнику.


  • Борошно - 700 грам (може знадобитися більше або менше)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода холодна - 0, 5 склянки
  • Молоко - 0, 5 склянки
пельменне тісто - фото крок 1
Щоб тісто вийшло еластичним і добре розкочувалося, борошно потрібно просіяти через спеціальне сито. Найкраще використовувати пшеничне борошно вищого сорту. Збийте яйця з водою і молоком, Відведіть туди борошно. Всипати її частинами, дивіться на консистенцію.
пельменне тісто - фото крок 2
Починайте акуратно вимішувати тісто ложкою. Коли воно загусне, можна вимісити руками. Загорніть грудку тіста в целофан і покладіть його в холодильник.
пельменне тісто - фото крок 3
Тісто має охолоджуватися мінімум 30 хвилин. Потім його потрібно дістати з холодильника і розділити на кілька частин. Розгортати тісто потрібно на рівній поверхні, трохи присипавши її борошном. Залишилося вирізати кружки бажаного розміру.
пельменне тісто - фото крок 4
Щоб звернути начинку в тісто, його можна акуратно розтягнути. Краще ліпити пельмені в руках, щоб не порвати тісто. А якщо є спеціальна формочка, це ідеально. Чим тонше тісто ви розкотите, тим менше начинки потрібно в нього класти.

Схожі рецепти