Рецепт Пельмені з грибами в горщиках фото

Пельмені з грибами в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Від такого чудесного горщика вже точно ніхто не відязикаться, адже в ньому ми зі звичайних пельменів приготуємо шикарне блюдо, та ще й гриби додамо, щоб смачніше було - просто смакота.

Опис приготування:

Я вже не раз говорила, в горщиках що не приготуй, все виходить смачно, тому навіть звичайні пельмені, куплені в магазині, тут можуть перетворитися на справжній кулінарний шедевр. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пельмені з грибами в горщиках, з якими вечерю чи обід стане справжнім святом. Ви тільки подумайте, яке ідеальне тут поєднання інгредієнтів, думаю, що від такої страви ніхто не відязикаться. І ще один плюс цих пельменів в тому, що приготувати їх досить просто, адже, коли язик йде про горщику, то стає зрозуміло - більшу частину роботи на себе бере духовка. Ну а раз все так просто, то чому б нам не приготувати таку страву для своєї родини, адже так приємно час від часу балувати улюблених, а з цим рецептом приготування пельменів з грибами в горщиках зробити це простіше простого.

  • Пельмені - 325 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Крем - 250 грам
  • Кріп свіжий - 50 грам
  • Перець запашний горошком - 4 штуки
  • Вода - 1, 5 L
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, гранульований часник )
  • Сіль - За смаком
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 1
Для початку приготуємо бульйон для пельменів. У каструльку наливаємо 1, 5 літра води і ставимо на вогонь. Моркву чистимо і розрізаємо на 4 частини і кидаємо в воду.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 2
Одну цибулину очищаємо і так само розрізаємо на 4 частини, опускаємо в киплячу воду, додаємо запашний перець горошком, солимо. Нехай бульйон вариться на повільному вогні приблизно півгодини.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 3
Другу цибулину чистимо і ріжемо півкільцями, викладаємо на сковорідку і смажимо до золотистого кольору.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 4
Печериці гарненько промиваємо та нарізаємо пластинками.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 5
Відправляємо їх на сковороду до цибулі і смажимо все протягом 5 хвилин на середньому вогні.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 6
В окрему миску викладаємо сметану, додаємо подрібнений кріп, спеції і сіль, перемішуємо.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 7
Третю цибулину нарізаємо півкільцями і викладаємо на дно горщиків, у мене їх 2.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 8
Ну цибулю кладемо половину пельменів.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 9
На пельмені викладаємо обсмажені з цибулею гриби.
пельмені з грибами в горщиках - фото крок 10
Змащуємо все сметаною, а потім повторюємо всі шари. Заливаємо все бульйоном так, щоб він займав приблизно 2/3 частини горщика. Накриваємо горщик кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Через 30 хвилин після початку приготування знімаємо кришку, щоб пельмені підсмажилися. Подаємо готову страву в горщиках, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти