Пельмені в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Хоча пельмені - це блюдо исконно русской кухні, але люблять і роблять їх у багатьох країнах. Традиційно їх відварюють і подають до столу, однак пропоную спробувати, як приготувати пельмені в горщиках.
Пельмені - це ситне, поживна і смачна страва, їх подають гарячими зі сметаною, різними соусами або з юшкою. Дуже цікавий варіант - це запікання пельменів в горщиках. Рецепт не новий, але далеко не всі наважуються його приготувати, адже, якщо попередньо обсмажити пельмені на сковороді, можна отримати кашу з тіста і фаршу. Готові пельмені можна подати зі свіжою зеленню.
- Пельмені - 20 штук
- Крем - 250 мілілітрів
- Корінь хрону - 1 штука
- Твердий сир - 100 грам
- Гриби - 200 грам
- Яловичий бульйон - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Сковороду ставлю на вогонь, кладу вершкове масло і розігріваю, відправляю в розігріте масло пельмені. Якщо вони заморожені, то не розморожувати, а відправляю відразу.
2. Обсмажую пельмені до хрусткої і золотавої скоринки, додаю за смаком сіль і чорний перець. Перекладаю пельмені в тарілку.
3. Для соусу: в мисці змішую сметану з тертим сиром і натертим хріном. Гриби чищу і мою, нарізаю невеликими пластинами. У кожен горщик укладаю пельмені, затем вливаю бульон (але не заливаю), кладу гриби і зверху кладу соус.
4. Відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку кожен горщик і ні в якому разі не накриваю. Готову страву перекладаю на тарілку і подаю зі свіжою зеленню обов'язково гарячим.