Пегодя
(покроковий рецепт з фото)
Пегодя - це пиріжки корейського походження. Незважаючи на ситну начинку зі свинини з капустою, вони легкі й повітряні, так як готуються на пару. Це відмінна альтернатива смаженим пиріжків.
По суті, пегодя - найзвичайніші дріжджові пиріжки. Виділяє їх тільки спосіб приготування. Тут варто звернути увагу на начинку. Важливо не перетримати м'ясо, щоб воно було соковитим.
- Вода - 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 500-600 грам
- Дріжджі - 0, 5 чайних ложки (сухі)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (в тісто, в начинку до смаку)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(0, 5 ст.Л. - в тісто, 1, 5 ст.Л. - в начинку)
- Капуста - 300 грам (білокачанна)
- М'ясо - 300 грам (свинина)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (маленька)
- Часник - 2 зубчики (свіжий)
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Приготуйте звичайне дріжджове тісто. Розчиніть в теплій воді тремтіння, сіль, цукор, додайте борошно, рослинна олія. Вимісити, накрийте рушником і залиште на 1 годину в теплому місці.
Приготуйте начинку. Для цього м'ясо і капусту наріжте соломкою, цибуля півкільцями.
Розігрійте масло і обсмажте капусту з додаванням солі. Слідкуйте, щоб вона не підгоріла. Як тільки капуста стане злегка м'якою, знімайте з вогню.
Розігрійте масло, що залишилося і викладіть м'ясо, швидко обсмажують на сильному вогні до рум'яної скоринки, після додайте цибулю, зменшіть вогонь і доведіть до готовності. Додати сіль.
Додайте до м'яса капусту, перемішайте. Далі додайте подрібнений часник, накрийте кришкою, вимкніть вогонь, потримайте трохи під кришкою. Начинку доведіть до потрібного смаку, якщо необхідно додайте сіль, перець. Повністю охолонути.
Коли все буде готово, сформуйте пиріжки.
Для цього тісто розділити на частини. Вага однієї заготовки повинен бути в межах 68-72 грам.
Для цього тісто розділити на частини. Вага однієї заготовки повинен бути в межах 68-72 грам.
Надайте заготівлі форму коржі, діаметром 5-6 см. Викладіть начинку. На один пиріжок - 2 ст. Ложки начинки.
Сформуйте круглий пиріжок.
Підготуйте пароварку. Дно чаші змастіть тонким шаром рослинного масла і викладіть пиріжки, щоб між ними була відстань.
Готуйте пиріжки на пару протягом 45-50 хвилин.
Готові пиріжки вийняти за допомогою лопатки, яку змочіть у холодній воді.
Пиріжки подавайте гарячими, з овочевим салатом. Смачного!