Печиво з варенням (джемом)
(покроковий рецепт з фото)
Велика частина покупних солодощів з варенням містить багато фруктози, тому вони не зовсім для дітей, та й багатьох дорослих. Навчу вас корисного рецептом, як приготувати печиво з варенням (джемом).
Раніше мені не дуже подобалася випічка з варенням, вже дуже воно розтікається, потім пригорає і з'являється такий характерний не дуже приємний запах. Але спробувавши це печиво, тепер готую його набагато частіше. Можна використовувати відразу декілька видів варення: малинове, абрикосове, вишневе, так що кожен знайде улюблену начинку для себе.
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 1 штука
- Мед - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Мигдальний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цільнозернове борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вівсянка - 0, 5 склянки
- Мигдаль - 0, 5 склянки
- Варення (джем) - За смаком
1. У миску викладіть м'яке вершкове масло. Збийте його міксером до утворення пухнастої маси.
2. Додайте мед, яйця, ванільний і мигдальний екстракт, змішайте все.
3. В іншій мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач, корицю.
4. Додайте сухі інгредієнти до рідких і змішайте.
5. Вийде густе тісто, що більше нагадує кашу.
6. Додайте в тісто вівсянку і нарізаний крупно мигдаль, перемішайте.
7. Розділити тісто 24 частини і сформуйте з кожної невелику кульку (умовно розділіть все тісто на 2 порції).
8. Змастіть форми для випічки рослинним маслом. Сформуйте невелику коржик і викладіть на дно (можна використовувати будь-які форми для випічки). Заповніть всі формочки тестом, сформувавши невеликі бортики, щоб в процесі випічки начинка залишалася всередині.
9. Заповніть кожну формочку улюбленим варенням або джемом.
10. Візьміть кульки з другої порції і сформуйте коржі.
11. Накрийте печиво у формі з варенням другою частиною тіста, злегка притисніть.
12. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 18-20 хвилин. Готову випічку дістаньте з духовки і залиште в формі на 10 хвилин.
13. Акуратно видаліть печиво з форми і повністю остудіть, потім подавайте до столу.