Печиво з сердечками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Таке печиво з сердечками прикрасить будь-який стіл, його добре подати до ароматного кави або гарячого чаю. Розповім, як легко його приготувати, а якщо будуть допомагати готувати дітлахи - зовсім весело!
Опис приготування:
Чим мені подобається випічка, так це способами приготування того чи іншого частування. Ось цей прийом з вирізаними сердечками дуже хороший! Замість готових барвників ви можете взяти сік буряка або додати в 1 частина тесту какао.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Барвник - 2 краплі (або какао 2 ст. Л.)
1. Перетріть борошно з кубиками вершкового масла до утворення борошняної крихти.
2. Додайте в центр цукор, ванілін і яйце.
3. Замісити однорідне тісто.
4. Тісто розділіть на дві рівні частини. В одну половину додайте барвник або какао.
5. Вимісити тісто, обидві частини загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на 1 час.
6. Розкачайте два пласта тіста на столі, злегка присипати борошном, до товщини в 1, 5 см.
7. Маленькій виїмкою виріжте сердечка.
8. Вставте сердечка одного кольору в пласт тесту контрастного кольору. Надлишки борошна смахніте пензликом, а якщо необхідно, злегка змастіть тісто водою. По кожному пласту тесту з сердечками пройдіться качалкою.
9. Великий виїмкою для тіста виріжте сердечка (або інші форми).
10. Викладіть печиво на деко з папером для випічки і випікайте в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів (з конвекцією), близько 10 хвилин.