Печиво з сердечками
(покроковий рецепт з фото)
Таке печиво з сердечками прикрасить будь-який стіл, його добре подати до ароматного кави або гарячого чаю. Розповім, як легко його приготувати, а якщо будуть допомагати готувати дітлахи - зовсім весело!
Чим мені подобається випічка, так це способами приготування того чи іншого частування. Ось цей прийом з вирізаними сердечками дуже хороший! Замість готових барвників ви можете взяти сік буряка або додати в 1 частина тесту какао.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Барвник - 2 краплі (або какао 2 ст. Л.)

1. Перетріть борошно з кубиками вершкового масла до утворення борошняної крихти.

2. Додайте в центр цукор, ванілін і яйце.

3. Замісити однорідне тісто.

4. Тісто розділіть на дві рівні частини. В одну половину додайте барвник або какао.

5. Вимісити тісто, обидві частини загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на 1 час.

6. Розкачайте два пласта тіста на столі, злегка присипати борошном, до товщини в 1, 5 см.

7. Маленькій виїмкою виріжте сердечка.

8. Вставте сердечка одного кольору в пласт тесту контрастного кольору. Надлишки борошна смахніте пензликом, а якщо необхідно, злегка змастіть тісто водою. По кожному пласту тесту з сердечками пройдіться качалкою.

9. Великий виїмкою для тіста виріжте сердечка (або інші форми).

10. Викладіть печиво на деко з папером для випічки і випікайте в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів (з конвекцією), близько 10 хвилин.