Рецепт Печиво з сердечками фото

Печиво з сердечками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Таке печиво з сердечками прикрасить будь-який стіл, його добре подати до ароматного кави або гарячого чаю. Розповім, як легко його приготувати, а якщо будуть допомагати готувати дітлахи - зовсім весело!

Опис приготування:

Чим мені подобається випічка, так це способами приготування того чи іншого частування. Ось цей прийом з вирізаними сердечками дуже хороший! Замість готових барвників ви можете взяти сік буряка або додати в 1 частина тесту какао.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 штука (пакетик)
  • Барвник - 2 краплі (або какао 2 ст. Л.)
печиво з сердечками - фото крок 1
1. Перетріть борошно з кубиками вершкового масла до утворення борошняної крихти.
печиво з сердечками - фото крок 2
2. Додайте в центр цукор, ванілін і яйце.
печиво з сердечками - фото крок 3
3. Замісити однорідне тісто.
печиво з сердечками - фото крок 4
4. Тісто розділіть на дві рівні частини. В одну половину додайте барвник або какао.
печиво з сердечками - фото крок 5
5. Вимісити тісто, обидві частини загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на 1 час.
печиво з сердечками - фото крок 6
6. Розкачайте два пласта тіста на столі, злегка присипати борошном, до товщини в 1, 5 см.
печиво з сердечками - фото крок 7
7. Маленькій виїмкою виріжте сердечка.
печиво з сердечками - фото крок 8
8. Вставте сердечка одного кольору в пласт тесту контрастного кольору. Надлишки борошна смахніте пензликом, а якщо необхідно, злегка змастіть тісто водою. По кожному пласту тесту з сердечками пройдіться качалкою.
печиво з сердечками - фото крок 9
9. Великий виїмкою для тіста виріжте сердечка (або інші форми).
печиво з сердечками - фото крок 10
10. Викладіть печиво на деко з папером для випічки і випікайте в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів (з конвекцією), близько 10 хвилин.

Схожі рецепти