Плов з сердечками курячими
(покроковий рецепт з фото)
Яких тільки рецептів приготування плову немає, сьогодні ми хотіли б розповісти, як приготувати плов з курячих сердечок. Блюдо виходить не таким жирним і дуже ситним.
Рецепт приготування плову з сердечками курячими досить простий у приготуванні. Відмінне друга страва або блюдо на вечерю підійде до будь-якого столу.
- Морква середня - 8 штук
- Курячі сердечка - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 6 штук
- Олія соняшникова рафінована - 2 Ст. Ложки
- Рис довгозернистий пропарений - 300 грам
- Кип'ячена вода - 1 літр (на гасіння сердечок - 0, 5 L, коли додаємо рис - 0, 5 л dolivaem)
- Приправа зіра і сіль - За смаком
- Часник - 4-6 зубчиків
Рецепт приготування плову з сердечками курячими:
1. Щоб спростити собі задачу, для початку підготуємо продукти. Курячі сердечка промиваємо і очищаємо від згустків крові, розрізаємо їх на половинки.
1. Щоб спростити собі задачу, для початку підготуємо продукти. Курячі сердечка промиваємо і очищаємо від згустків крові, розрізаємо їх на половинки.
2. Очищену моркву нарізаємо товстою соломкою.
3. Очищену цибулю нарізаємо кубиками.
4. Беремо казанок на 4-5 літрів, наливаємо в нього масло і ставимо казанок на вогонь на плиту. Необхідно додати попередньо нарізану цибулю і продовжуємо тушкувати його на невеликому вогні 8 хвилин до золотистого кольору. До цибулі додаємо наші сердечка. Гарненько перемішуємо всю консистенцію, додаємо солі за смаком і продовжуємо тушкувати ще 5-7 хвилин.
5. Як тільки сердечка курячі дали сік, ми додаємо моркву і перемішуємо. Після цього заливаємо наш плов окропом так, щоб овочі і сердечка були повністю покриті водою. Приправляємо зирой і солимо. Все це треба ретельно перемішати і доводом до кипіння, робимо маленький вогонь, і казанок накриваємо кришкою. Через 15 хвилин перевіряємо на сіль і спеції, за бажанням додаємо ще. Продовжуємо готувати 30 хвилин.
6. Поки готуються сердечка, готуємо рис, для цього його перебираємо і ретельно промиваємо, висипаємо в казанок, поверх сердечок рівномірно розподіляючи. Які залишилися окропом необхідно залити рис, щоб вода покривала його на 1 см. На плиті встановлюємо великий вогонь і уварюємо до того стану коли з'явиться рис на поверхні. Після чого вогонь робимо середнім.
7. Очищаємо часник і акуратно вставляємо наші зубчики в рис. Після цього кришкою накриваємо казанок і даємо поваритися 7-10 хвилин. Пробуємо рис, він повинен бути майже вареним. Робимо маленький вогонь і залишаємо плов на 10-15 хвилин, щоб настоявся. Після цього все ретельно перемішати, тепер простий рецепт плову з сердечками курячими готовий! Смачного!