Печиво з какао
(покроковий рецепт з фото)
Обов'язково майте під рукою какао, якщо ви любите займатися випічкою. Адже всього лише один цей інгредієнт може додати новий смаковий відтінок в звичний пиріг або капкейк.
Напевно, я з вами поділюся найпростішим рецептом того, як приготувати кекс з какао. Його дуже складно зіпсувати, адже інгредієнтів потрібно мінімум, маніпуляцій в готуванні - теж. Але в цьому і є секрет даної рецептури: простота і ще раз простота. Головне - не дістати його раніше з духовки, щоб все як слід пропеклося.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 130 грам
- Борошно - 180 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Кокосова стружка - 120 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 130 грам
Яйця збийте з сіллю і цукром. У цю суміш додайте сметану і гаситься оцтом соду. Все перемішайте.
Розтопити масло на водяній бані. Остудіть його і влийте до яєчної маси. Далі всипте стружку, перемішайте. І в кінці додайте борошно. Замішайте тісто.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Тепер розділіть тісто на дві частини. В одну умішайте какао. Форму змастіть маслом, викладіть в неї тісто: ложку білого, потім ложку темного (см. Картинку). І так, поки не закінчиться все тісто.
Випікайте кекс протягом 40 хвилин. Потім дістаньте його з форми, остудіть - і приступайте до дегустації!