М'яке шоколадне печиво з какао
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадне печиво зазвичай готують з додаванням шоколаду в тісто. Я пропоную піти далі. Приготувати його не з шоколаду, а з алкалізований какао. Його отримують шляхом термообробки зерен какао.
Готуємо класичної масляне тісто з додаванням какао, тримаємо півгодини в холодильнику, потім вирізаємо печиво. Запікається таке печиво всього 10 хвилин. Обов'язково спробуйте! Удачі в приготуванні і приємного апетиту!
- Вершкове масло - 100 грам
- Какао алкалізований - 5 Ст. Ложок (можна використовувати і звичайне)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
У миску занурюємо масло кімнатної температури. Додаємо цукор. Збиваємо міксером.
Отримуємо масляний крем.
Забиваємо 1 яйце, додаємо борошно, какао, ванілін, розпушувач. Знову збиваємо.
Отримуємо липку густу масу, більше схожу на пасту. Перекладаємо її в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
З остигнула маси катаємо кульки по 3-4 грами кожен розміром з 5 копійок).
Візьміть склянку з плоским дном. У мене такого не було. Я використовую фігурну кришечку. Щоб тісто не липнуло до склянки / кришечці, оберніть кришку харчовою плівкою.
Роздавите кришкою кожен кульку . Отримаємо однакової форми печеньки.
Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте в гарячій духовці печеньки близько 10 хвилин. Готово. Приємного чаювання.