Рецепт М'яке печиво фото

М'яке печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Шоколад
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Не знаю, ніж побалувати себе на десерт? Тоді пропоную вам дуже простий рецепт м'якого печива з какао і шоколадом. Це неймовірно апетитне ласощі, яке варто спробувати.

Опис приготування:

З домашньою випічкою ніщо не може зрівнятися. Ароматне, ніжне і м'яке печиво в домашніх умовах можна подати до приходу гостей, взяти з собою на роботу або поласувати ним після вечері. Це відмінний варіант печива, яке легко приготувати.

  • Борошно - 500-600 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Шоколад - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ванільний екстракт - 1 крапля
м'яке печиво - фото крок 1
1. Вершкове масло потрібно дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно було м'яким. У невеликій мисці з'єднати просіяне з сіллю і розпушувачем борошно і какао. Акуратно перемішати.
м'яке печиво - фото крок 2
2. В окремій глибокій мисочці з'єднати вершкове масло з цукром і збити міксером (блендером), поки цукор не розчиниться.
м'яке печиво - фото крок 3
3. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Влити тонкою цівкою, продовжуючи збивати. Рецепт приготування м'якого печива можна доповнити НЕ шоколадом, а сухофруктами або горіхами, наприклад. Вбити велике яйце.
м'яке печиво - фото крок 4
4. Додати ванільний екстракт і поступово всипати борошно.
м'яке печиво - фото крок 5
5. Викласти тісто на робочу поверхню і як слід пом'яти руками, щоб воно було однорідним.
м'яке печиво - фото крок 6
6. Тепер розкачати його в невелику коржик і загорнути в харчову плівку. Відправити в холодильник на 35-55 хвилин.
м'яке печиво - фото крок 7
7. Тепер можна розкачати тісто і вирізати з нього все, чого забажає душа. Потім викласти на деко і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Залишити м'яке печиво в домашніх умовах остигати на решітці. При бажанні при подачі можна присипати його цукровою пудрою.

Схожі рецепти