Рецепт Печиво «вушка» з швидкого листкового тіста фото

Печиво «вушка» з швидкого листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Печиво

Подивіться, як приготувати печиво "вушка" з швидкого листкового тіста - рецепт, який може врятувати вас, якщо гості на порозі! Всього кілька простих кроків, і через 30 хвилин печиво вже на столі!

Зовні таке печиво не зовсім нагадує справжні "вушка" по ГОСТу, але за смаком воно нічим не відрізняється. За бажанням просто розкачайте тісто невеликими гуртками, у вас вийде відмінний печиво. Головне в цьому рецепті - швидко замісити тісто лопаткою так, щоб масло не розтануло, тоді тісто вийде листковим. Найзручніше нарізати таке тісто на частини, вийнявши його з морозилки. Обов'язково умочіть печиво перед випічкою в цукор, так воно буде смачнішим і красивіше.

  • Вершкове масло - 300 грам (або маргарину)
  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 160-170 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Горілка або коньяк - 1 Ст. Ложка
печиво
1. Просіяне борошно висипте на стіл, умочіть в ній холодне вершкове масло і натріть його на крупній тертці, періодично присипаючи масло борошном. Повинна вийти велика масляна крихта упереміш з борошном.
печиво
2. Окремо змішайте міксером холодну воду, яйце, сіль, горілку або коньяк і лимонний сік. Акуратно невеликими порціями додайте рідину до крихті, вимішуючи її лопаткою.
печиво
3. Тісто вийде розсипчастим, але постарайтеся швидко зібрати його в кому руками: потрібно, щоб масло не розтануло. Надайте тесту форму ковбаски, оберніть її в плівку і залиште в холодильнику на 1 час.
печиво
4. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 5 см, зверху присипте цукром і злегка пройдіться качалкою. З обох сторін скачайте пласт в рулетики до центру. Знову покладіть тісто в холодильник на 10 хвилин або в морозилку на 5 хвилин.
печиво
5. Розріжте тісто на шматочки товщиною 1 см, злегка розкачайте їх і обваляйте з обох сторін в цукрі. Викладіть печиво на покритий пергаментом деко і випікайте в розігрітій до 200-210 градусів духовці 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти