Печиво «вушка» з швидкого листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Подивіться, як приготувати печиво"Вушка" з швидкого листкового тіста - рецепт, який може врятувати вас, якщо гості на порозі! Всього кілька простих кроків, і через 30 хвилин печиво вже на столі!
Опис приготування:
Зовні таке печиво не зовсім нагадує справжні"Вушка" по ГОСТу, але за смаком воно нічим не відрізняється. За бажанням просто розкачайте тісто невеликими гуртками, у вас вийде відмінний печиво. Головне в цьому рецепті - швидко замісити тісто лопаткою так, щоб масло не розтануло, тоді тісто вийде листковим. Найзручніше нарізати таке тісто на частини, вийнявши його з морозилки. Обов'язково умочіть печиво перед випічкою в цукор, так воно буде смачнішим і красивіше.
- Вершкове масло - 300 грам (або маргарину)
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 160-170 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Горілка або коньяк - 1 Ст. Ложка
1. Просіяне борошно висипте на стіл, умочіть в ній холодне вершкове масло і натріть його на крупній тертці, періодично присипаючи масло борошном. Повинна вийти велика масляна крихта упереміш з борошном.
2. Окремо змішайте міксером холодну воду, яйце, сіль, горілку або коньяк і лимонний сік. Акуратно невеликими порціями додайте рідину до крихті, вимішуючи її лопаткою.
3. Тісто вийде розсипчастим, але постарайтеся швидко зібрати його в кому руками: потрібно, щоб масло не розтануло. Надайте тесту форму ковбаски, оберніть її в плівку і залиште в холодильнику на 1 час.
4. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 5 см, зверху присипте цукром і злегка пройдіться качалкою. З обох сторін скачайте пласт в рулетики до центру. Знову покладіть тісто в холодильник на 10 хвилин або в морозилку на 5 хвилин.
5. Розріжте тісто на шматочки товщиною 1 см, злегка розкачайте їх і обваляйте з обох сторін в цукрі. Викладіть печиво на покритий пергаментом деко і випікайте в розігрітій до 200-210 градусів духовці 15 хвилин. Смачного!