Печиво «слонячі вушка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.
Це хрустке печиво вийде у всіх без винятку: і у досвідчених господинь, і у початківців кондитерів. Готувати ми його будемо з готового листкового тіста, ніж заощадимо собі і час, і нерви
Опис приготування:
Це смачне і хрустке ласощі називають по-різному, але найчастіше просто"Вушка" . Моя дочка, коли була маленькою і їй сказали що це печиво"Вушка" , через розмір обізвала його"Слонячі вушка" З тих пір в нашій сім'ї ці печива так і називаються. Хочете спекти такі і побалувати своїх рідних? розповідаю, як приготувати печиво"Слонячі вушка" .
- Листкове тісто - 250 грам (бездрожжевое)
- Шоколад - 30 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Какао - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Дістаємо готове листкове тісто з морозилки і викладаємо його на стіл, нехай відтане. Використовувати можна тісто і в листах, як у мене, і тісто одним пластом.
Поки тісто відтає, приготуємо шоколадну помадку. Розтопити на водяній бані шоколад з вершковим маслом.
І ретельно розмішати до однорідності.
Додамо какао і цукрову пудру. І знову ретельно розмішуємо.
Поставимо в холодильник, нехай злегка (! !! ) застигне.
Викладаємо на один лист тіста третину шоколадної помадки, розмазує її ножем по всій поверхні.
Помітимо середину листа тесту і скочується один край тесту з помадкою до середини. Потім точно так же скочується другий край.
Ось така вийде заготовка для печива.
Нарізаємо вийшла подвійну ковбаску гострим ножем на шайбочки товщиною приблизно 1 см. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
А тепер трохи придавив печива, щоб вони стали наполовину тонше.
І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці. Я випікала з вентилятором хвилин 10-12. Не йдіть далеко від плити, печива печуться швидко! Я от не встежили, і печива, які були з краю, трошки підгоріли
Остигнули печеньки знімаємо з дека. Можна пити чай:)