Печиво «вушка»
(покроковий рецепт з фото)
Листкове тісто було придумано ще в середині 17 століття. З тих пір існує маса рецептів з листкового тіста, одним з яких є печиво "вушка" в домашніх умовах.
Смачне печиво "вушка" в домашніх умовах - відмінний варіант для чаювання за великим родинним столом. Готується така випічка дуже швидко, що особливо зручно у випадку з раптово приїхали гостями. Розповідаю і показую, як приготувати печиво "вушка" .
- Листкове тісто - 500 грам (готове)
- Цукор - 100 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка (або жир для змащування дека)
1. Тісто розморозити при кімнатній температурі, зніміть упаковку. Кількість кориці меленої можна зменшити або збільшити, все залежить від ваших смакових уподобань.
2. Розморожене тісто розкладіть на присипаному борошном столі. Розрівняйте його. Посипте щедро цукром і корицею, качалкою вкатанним цукор в тісто.
3. Поверніть тісто в трубочки, як показано на фото.
4. Гострим ножем наріжте тісто на шматочки товщиною 5 мм.
5. Викладіть на антипригарний деко печиво, або використовуйте змащений жиром деко, силіконовий килимок або промаслений папір для випічки. Розігрійте духовку до 220 градусів. Випікайте печиво 10-15 хвилин до красивого кольору.
6. Печиво готове! Зніміть його з дека, дайте йому охолонути - і можна подавати до столу. Приємного!