Печиво «вушка» з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Корисне, смачне і просте в приготуванні - все це про печиво "вушка" з сиру в домашніх умовах, яке можна зробити як десерт або просто частування до чаю для сім'ї та гостей.
Це хрустке, м'яке печиво припаде до смаку і дорослому, і дитині.
Рецепт приготування печива "вушка" з сиру досить простий спосіб нагодувати дитину таким корисним кисломолочним продуктом.
При бажанні в тісто можна додати трохи кориці для аромату, а зверху присипати подрібненими горіхами.
- Сир - 200-250 грам
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
1. Основним інгредієнтом буде, звичайно ж, сир. Краще брати його середньої жирності і зернистості. Викласти сир в глибоку миску і розім'яти виделкою великі шматочки.
2. Вершкове масло розтопити і додати до сиру. Всипати дрібку солі, розпушувач і буквально 1 столову ложку цукру.
3. Поступово додавати просіяне борошно, замішуючи тісто. В результаті маємо отримати м'яке і досить еластичне тісто. Краще використовувати трохи менше борошна, щоб печиво "вушка" з сиру в домашніх умовах не було занадто щільним.
4. Тісто потрібно залишити мінімум на 1 час (краще на 2-2.5) в холодильнику. Потім розділити на невеликі кульки, які розкачати кружечком. Поставити тарілку з цукром і занурити туди кружечок однією стороною, щільно притискаючи.
5. Згорнути навпіл, цукром всередину, і знову вмочити в цукор.
6. Повторити цей процес ще раз.
7. Деко вистелити пергаментом і викласти печиво.
8. Ось і весь простий рецепт печива "вушка" з сиру. Залишилося тільки відправити лист в розігріту духовку і випікати близько 15-20 хвилин до готовності.