Печиво шоколадне
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 дн. 1 г. 0 хв.
Варто поглянути на упаковку готового печива і прочитати склад, відпадає охота купувати його. А як щодо домашньої випічки? Зробити таку дуже легко! розповідаю, як приготувати печиво шоколадне.
Опис приготування:
Ну хто не любить шоколад? Ці ласощі покращує настрій, тому шоколадна випічка настільки всім подобається. Крім какао використовую ще й шоколадні краплі, що роблять випічку ще смачніше і ще"шоколадні" . Що, процес не найшвидший, але, якщо приготувати тісто заздалегідь, то до наміченого часу ви швидко спече печеньки.
- Борошно - 145 грам
- Какао - 75 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 140 грам
- Коричневий цукор - 150 грам
- Білий цукор - 130 грам
- Яйця - 1 штука
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Шоколадні краплі - 300 грам
1
У мисці з'єднайте борошно з какао, розпушувачем, сіллю і содою, гарненько перемішайте і відставте в сторону.
2
У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, збийте його трохи, потім додайте обидва види цукрового піску, збивайте пару хвилин.
3
Вбийте куряче яйце і ваніль, збивайте до утворення однорідної маси.
4
Зменшіть оберти до мінімуму і потроху додавайте сухі складові, перемішайте гарненько.
5
Додайте до тесту шоколадні краплі і перемішайте лопаткою, накрийте тісто плівкою і залиште в холодильнику на добу.
6
Викладіть на деко Пекарській папір, дістаньте тісто з холодильника і сформуйте невеликі кульки. Викладіть кульки на деко і притисніть, розташуйте їх на відстані один від одного.
7
Випікайте печиво в розігрітій до 175 градусів духовці 18-20 хвилин. Вони повинні залишатися трохи вологими всередині.
8
Перекладіть печиво в тарілку і подавайте до столу вже остигле ласощі.