Печиво-сердечка з білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування святкового печива з глазур'ю з білого шоколаду.
Змішати борошно і сіль у мисці, відкласти в сторону.
Збити масло і цукор в мисці електричним міксером на середній швидкості. Додати ваніль, перемішати. Додати суміш борошна. Збити на низькій швидкості.
Викласти тісто на посипану борошном поверхню. Сформувати кулю, обернути в поліетилен і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Розігріти духовку до 170 градусів. Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні товщиною 6 мм. Вирізати сердечка за допомогою різака для печива. Викласти печиво на листи для випічки і запікати в духовці до світло-коричневого кольору, від 20 до 25 хвилин. Дати охолонути.
Тим часом розтопити шоколад в невеликій мисці, встановленої над каструлею з киплячою водою. Додати жир, збити віночком до отримання однорідної маси. Змастити охолоджене печиво шоколадною глазур'ю. Додати в залишилася глазур барвник і прикрасити печиво за бажанням.
- Борошна - 3 1/2 склянки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Вершкового масла - 300 грам
- Цукру - 1 Склянка
- Екстракту ванілі - 1 Чайна ложка
- Білого шоколаду - 450 грам(Крупно порезанного)
- Рослинного жиру - 1/4 чайних ложки
Збити масло і цукор в мисці електричним міксером на середній швидкості. Додати ваніль, перемішати. Додати суміш борошна. Збити на низькій швидкості.
Викласти тісто на посипану борошном поверхню. Сформувати кулю, обернути в поліетилен і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Розігріти духовку до 170 градусів. Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні товщиною 6 мм. Вирізати сердечка за допомогою різака для печива. Викласти печиво на листи для випічки і запікати в духовці до світло-коричневого кольору, від 20 до 25 хвилин. Дати охолонути.
Тим часом розтопити шоколад в невеликій мисці, встановленої над каструлею з киплячою водою. Додати жир, збити віночком до отримання однорідної маси. Змастити охолоджене печиво шоколадною глазур'ю. Додати в залишилася глазур барвник і прикрасити печиво за бажанням.