Печиво на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Печиво на майонезі - це розсипчаста, легке і смачне печиво з мого дитинства. У процесі готування можуть брати участь діти, оскільки рецепт дуже простий.
Класичний рецепт печива на майонезі дуже простий і сам процес не займе у вас багато часу. Зате в результаті - смачне і розсипчасте печиво. Ви можете додати в тісто родзинки або горіхи - в залежності від уподобань ваших домочадців. Ці додаткові інгредієнти тільки додадуть смаку і не зіпсують печиво. Сподіваюся, що рецепт печива на майонезі з фото допоможе вам порадувати сім'ю смачною випічкою. Приємного вечора і чаювання!
- Майонез - 200 грам
- Маргарин або вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Оцет або лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 2-3 Щепоток
Змішати майонез, цукор і яйце в однорідну суміш.
Додати ванільний цукор і соду, гашене оцтом або лимонним соком.
Всипаємо борошно. Рекомендую борошно сипати не всю, а приблизно 2.5 склянки. А підсипати решта в процесі вимішування тесту .
Маргарин кімнатної температури подрібнити і додати в майбутнє тісто. Можна розтопити маргарин до м'якого стану, тоді тісто буде легко замішувати. Якщо ви додасте розтоплений маргарин - тісто буде дуже м'яким і може липнути до рук.
Ретельно замішуємо тісто. Воно не повинно бути дуже крутим.
А до цього процесу вже можна залучити дітей:) Формуємо з тіста кульки діаметром приблизно 3 см. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
Кожна кулька тесту зверху притиснути виделкою для додання візерунка. Ставимо печиво випікатися в нагріту до 250 градусів духовку приблизно хвилин на 20.
Під час випічки стежте за печивом. Готове печиво повинно бути злегка золотистого кольору. Якщо печиво зазолотиться раніше покладеного часу - знизьте температуру випікання. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою або корицею, або какао - кому як подобається.