Бісквіт на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт бісквіта - це яйця, борошно і цукор. Чи знаєте ви, що можна приготувати ніжний і дуже м'який корж для будь-яких тортів, якщо додати до нього майонез і сухий екстракт киселю?
Щоб приготувати смачний і ніжний бісквіт, досить просто знати кілька "секретних" інгредієнтів, які можна додати в тісто. Такий корж буде абсолютно універсальним, тому з ним можна готувати торти і тістечка з різними начинками. Дізнайтеся, як приготувати бісквіт на майонезі, прямо зараз.
- Кисіль - 250 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
У мисочку з високими бортиками вбийте сирі курячі яйця, розкришите руками сухий кисіль в брикеті так, щоб не залишилося грудочок, і додайте до яєць. При бажанні ви можете розім'яти кисіль вилочкою.
За допомогою міксера на максимальній потужності збийте всі інгредієнти до появи пишної піни.
Борошно просійте кілька разів через сито, щоб вона наситилася киснем. Потім з'єднайте її з содою. Замість соди можна використовувати розпушувач. Додайте сипучі інгредієнти до збитих яєць і киселю. Ще раз все ретельно збийте міксером до повної однорідності.
Візьміть форму для запікання з антипригарним покриттям. Краще, якщо вона буде розвідний, тоді бісквіт можна буде дістати з неї дуже легко. Випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до ста вісімдесяти градусів сорок-сорок п'ять хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною лучиною.