Млинці на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Смачні млинці, приготовані на майонезі, з легкістю можна подати як самостійне блюдо або як випічку до супу, борщу, xarco t.d. Вони виходять не солодкими і ніжними на смак.
Рум'яні і мереживні млинці можна приготувати з додаванням будь-якого майонезу, втрутитися його в теплу воду. Блюдо вийде апетитним, смачним і дуже ситним. За бажанням ви можете додати в тісто подрібнену зелень кропу або петрушки.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 4-5 Ст. Ложок (в залежності від величини яєць)
- Майонез - 2 Ст. Ложки (будь-якої жирності)
- Вода - 150 мілілітрів (тепла)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Майонез будь-якої жирності викладіть в глибоку миску або салатник, вбийте туди ж курячі яйця, влийте теплу воду і всипте сіль.
Збийте все приблизно хвилину і додайте пшеничне борошно. Ще раз все збийте, щоб не утворилися грудочки.
Влийте рослинне масло без запаху і перемішайте. Залиште млинцеве тісто в спокої на 15-20 хвилин і лише потім почніть випікати млинці. Якщо не дати тісту відпочити, то млинці почнуть при перевертанні рватися.
Прогрійте сковороду і змастіть її в перший раз маслом. Потім перемішайте тісто і вилийте половину ополоника на сковороду, швидко окресліть їм в повітрі коло, щоб тісто утворило коло на дні сковороди. Обсмажте млинець з одного боку приблизно 1 хвилину.
Переверніть і обсмажте з іншого боку ще хвилину до рум'яності.
Таким чином приготуйте всі інші млинці, викладаючи їх на тарілку.
Подавайте мереживні і рум'яні млинці до столу теплими, наприклад, з соусом. За бажанням в них можна загорнути будь-яку м'ясну начинку, ковбасу, сир.