Цвітна капуста в майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Всі любителі цвітної капусти гідно оцінять цей варіант її приготування. Кляр з майонезом чудово поєднується з капустою і робить її ще більш ніжною.
Смачне літнє блюдо, яке готується різними способами. Цвітну капусту за цим рецептом можна не тільки смажити, але і запекти з сиром (якщо дозволяє час). Подається це блюдо в гарячому або холодному вигляді як закуска або разом з гарніром.
- Кольорова капуста - 400 грам
- Майонез - 150 грам
- Яйце - 1 штук
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. Ця страва може виступати в якості основного (з гарніром з овочів, наприклад або картопляним пюре) і такде в якості закуски навіть на святковий стіл. В першу чергу потрібно відокремити суцвіття і проварити їх до напівготовності (варити в киплячій підсоленій воді не більше 3 хвилин).
2. Робимо кляр традиційним способом: збиваємо вручну яйце, додаємо майонез і борошно. Збиваємо все до однорідного стану.
3. У кляр я зазвичай додаю суміші подрібнених перців. Також можна додати приправи для овочів.
4. Смажити кольорову капусту потрібно на невеликій кількості рослинного масла (краще взяти сковороду з антипригарним покриттям).
5. Вмочуємо суцвіття з усіх боків в клярі і смажимо на слабкому вогні до рум'яної скоринки. Подається кольорова капуста в майонезі в гарячому або холодному вигляді.