Печиво на день Валентина
(покроковий рецепт з фото)
Хочете в свято побалувати улюблених тематичними солодощами? Пропоную вам нескладний і дуже класний варіант, як приготувати печиво на день Валентина для дітей і дорослих. Запам'ятайте і повторіть:)
Палички в даному випадку не тільки для зручності, з такого печива можна зробити подарункові букетики, наприклад, буде дуже здорово. Що стосується прикраси, то тут, звичайно, можна експериментувати. Використовувати можна і крем-сир, і шоколад, і Айсінг, а також найрізноманітніші присипки, горішки та інше. Для різноманітності однозначно варто додати в кулінарну скарбничку.
- Вершкове масло - 2/3 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершки - 1/2 склянки (для глазурі)
- Цукрова пудра - 2 склянки (для глазурі)
- Сік лимона - 1/2 чайних ложки (для глазурі)
- Вершкове масло - 1/4 склянки (для глазурі)
1. Для початку приготуйте тісто - збийте розтоплене вершкове масло з цукром, додайте яйце і ванільний екстракт, всипте просіяне з розпушувачем борошно. Замісити все в щільну кулю і приберіть тісто на півгодини в холодильник.
2. Після тісто тонко розкачати і виріжте сердечка ножем або вирубками.
3. Викладіть печиво на деко, змащений олією або застелене пергаментом. Духовку паралельно розігрійте до 180 градусів.
4. Акуратно помістіть в них дерев'яні палички ось таким чином. Надішліть деко в духовку і випікайте хвилин 8-10.
5. Готове печиво як слід остудіть. А тим часом розітріть вершкове масло з цукровою пудрою, додайте сік лимона і вершки. Збийте все до однорідності і прикрасьте печеньки глазур'ю.
6. А далі все залежить від Вашої фантазії і вмінь. Прикрасьте печиво на день Валентина і пригощайте улюблених.