Булочки на День Святого Валентина
(покроковий рецепт з фото)
Вже зовсім скоро все закохані будуть відзначати своє свято, тому пора придумати гарну частування. Хочу поділитися, як приготувати булочки на День Святого Валентина, вони красиві і смачні.
У рецепті використовується буряковий відвар і немає штучних барвників. Такі булочки можна приготувати для маленьких бутербродів або сендвічів. Буде дуже красиво! Або просто додайте більше цукру, тоді вийдуть рожеві булочки у формі серця до чаю.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Буряк - 200 грам
- Дріжджі - 8 грам (свіжі)
- Цукор - 5 грам
- Сіль - 8 грам
1. Буряк очистіть від шкірки, добре промийте і наріжте на дрібні шматочки. Поставте варитися, поки відвар не стане насичено червоним.
2. Відлийте 100 мл, дайте охолонути. Решта відвар збережіть. В 100 мл теплого бурякового відвару покладіть дріжджі з цукром, перемішайте і почекайте, поки не з'явиться пінна «шапка».
3. У миску просійте борошно, перемішайте з сіллю, влийте буряковий відвар з дріжджами.
4. Замісити тісто, накрийте і дайте йому піднятися, поки воно не подвоїться в обсязі.
5. Таким стає тісто через дві години.
6. Розкачайте його в товстий пласт, виїмкою виріжте сердечка середнього розміру.
7. Покладіть сердечка на деко, покрите папером для випічки, і змастіть зверху буряковим відваром. Дайте булочкам піднятися протягом години і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, протягом 10-15 хвилин.
8. Готовим булочкам дайте охолонути, потім подайте їх на стіл або приготуйте бутерброди на День Святого Валентина.