Печиво до дня Святого Валентина
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне печиво з прошарком джему відмінно підійде до святкування Дня всіх Закоханих, а також до 8 березня і інших свят. Розповім, як приготувати печиво до дня Святого Валентина.
Ви можете вирізати його будь-якої форми, для цього скористайтеся спеціальними формочками. Використовуйте будь-який джем за смаком. Готове печиво остудіть, потім заповніть джемом, а вже тоді подавайте до столу. Перед подачею прикрасьте його цукровою пудрою.
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 5 капель
- Мигдаль - 1, 5 склянки (або funduk )
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Джем - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. У міксері збийте вершкове масло, потім додайте цукор, яйця, лимонну цедру, ванільний екстракт. Змішайте борошно, подрібнені горіхи, розпушувач, корицю. Введіть сухі інгредієнти в чашу міксера в 3 підходу. Сформуйте з тіста пласт і відправте його на 1 час в холодильник. Охолоджене тісто розкачати тонко між двома шарами пергаменту. Надішліть на 5-10 хвилин в морозильник.
2. За допомогою форми для печива виріжте сердечка: цілісні і з дірочкою по центру.
3. Викладіть печиво на деко і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12 хвилин, потім перекладіть на решітку і залиште для охолодження.
4. Розігрійте джем і змастіть їм сердечка, які без дірочки по центру.
5. Накрийте формочками, які з дірочками і притисніть злегка.
6. Прикрасьте готове печиво цукровою пудрою і подавайте до столу.