Печиво на День Святого Валентина
(покроковий рецепт з фото)
Класичне печиво на День Святого Валентина - сердечка з прошарком з густого червоного варення, Джемма або варення. Виглядають святково, тому беремося за справу, а я розповім, як їх приготувати.
Як вид, маленькі вирізані сердечка теж виглядають чудово, якщо їх прикрасити цукровими рожевими сердечками і подати на одній страві з печивом-класикою Дня всіх Закоханих.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 4 грами
- Лимон - 1 штука (натерти цедру)
- Вишневий конфітюр - За смаком
1. У мисці або на обробній дошці перетріть руками кубики холодного вершкового масла з просіяного борошном, поки не вийде борошняна крихта.
2. Зробіть «гірку», в центр покладіть яйце, цукор і цедру лимона.
3. Замісити однорідне, гладке тісто, загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
4. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною 0, 3-0, 4 см, виріжте печиво у формі серця. У половині з них в центрі виріжте маленькі сердечка.
5. Викладіть печиво на деко з папером для випічки або на силіконовий килимок. Поставте деко з печивом на 15 хвилин в холодильник. Потім випікайте печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 5-10 хвилин до світло-золотистого кольору.
6. Дайте охолонути і намажте «суцільні» печива варенням.
7. Розрівняйте варення ножем, зверху покладіть печиво з отвором посередині.
8. Ось і готово печиво до Дня всіх Закоханих!