Солодкий пиріг на День Святого Валентина
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати солодкий пиріг на День Святого Валентина, і яким він повинен бути? звичайно, рожевого кольору, в формі серця і не дуже «важким» для шлунка. Приступаємо, дивимося і готуємо!
Для близьких і коханих готуємо тільки краще! Пиріг виходить ніжним, з смачним кремом, кислинкою від варення і, звичайно ж, красивим. Приготуйте, не пошкодуєте!
- Борошно пшеничне - 175 грам
- Вершкове масло - 60 грам (холодну)
- Цукор - 100 грам(60 г - в тісто, 40 г - в начинку)
- Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 жовток - в вершках, 1 білок - для змазування пирога перед випічкою)
- Лимон - 1 штука (натерти цедру в тісто )
- Вершки - 200 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Крохмаль картопляний - 20 грам
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Конфітюр або густе варення - 2 Ст. Ложки (вишневе або полуничне )
1. У мисці або на обробній дошці перетріть руками кубики холодного вершкового масла з просіяного борошном, поки не вийде борошняна крихта.
2. Зробіть «гірку», в центр покладіть яйце, цукор і цедру лимона.
3. Замісити однорідне, гладке тісто, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
4. Для крему змішайте жовток з цукром, білок збережіть.
5. Додайте просіяний крохмаль.
6. Додайте по частинах молоко і вершки, перемішуючи. Додайте ванілін і поставте крем на повільний вогонь. Варіть, постійно помішуючи віночком, протягом 5-10 хвилин, поки крем не загусне. Перелийте крем у велике, плоске блюдо, накрийте харчовою плівкою і залиште остигати до кімнатної температури.
7. Холодне тісто розділіть на 2 частини і розкачайте 2 пласта товщиною 0, 5-0, 7 см.
8. Перший пласт буде підставою пирога, по краях ширше підстави форми для випічки на 1 см.
9. Другий пласт закриє пиріг, на ньому виріжте виїмкою 3 маленьких сердечка.
10. Форму для випічки змастіть маслом, посипте борошном, надлишки борошна струсіть. Покладіть в форму нижній пласт, оформите бортики, підставу наколи виделкою.
11. Викладіть на тісто остиглий крем, на крем покладіть варення.
12. Накрийте начинку 2-м шаром тіста, закріпіть краю. Поставте пиріг в холодильник на 30 хвилин. Потім змастіть верх яєчним білком і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
13. Дайте пирогу повністю охолонути і посипте цукровою пудрою. Якщо необхідно, в вирізані сердечка додайте трохи варення. За бажанням прикрасьте пиріг маленькими рожевими цукровими сердечками.