Печінка, тушкована з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Сказати, що це смачно - значить нічого не сказати. Дивовижний смак такого, здавалося б, простого страви не передати словами. Ніжна печінка з грибами готується дуже просто, все точно впораються!
Ви часто готуєте печінку? Цей продукт дуже корисний і смачний. Я розповім вам, як приготувати печінку, тушковану з грибами і з дуже смачним і оригінальним соусом. Печінка виходить дуже ніжною, ароматної, з кисло-солодким ноткою. Щоб переконається, наскільки дивовижно смачним виходить це блюдо, вам обов'язково потрібно його приготувати.
- Куряча печінка - 400 грам
- Печериці - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Червоне напівсолодке вино - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Петрушка свіжа - 2-3 штук (гілочки)
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Потім відправляємо його на сковороду з вершковим маслом і смажимо до прозорості.
Гриби чистимо, миємо й нарізаємо пластинками. Потім додаємо їх до цибулі і все тушкуємо до випаровування рідини.
Печінка потрібно помити, видаліть все зайве і розріжте її на 2-3 шматочка. Потім обвалюють кожен шматочок у борошні і відправляємо на сковороду з рослинним маслом.
Сковороду накриваємо кришкою, робимо найменший вогонь. Тушкуємо печінку хвилин 10-15, а потім додаємо сіль і перець за смаком.
А тепер найцікавіше - соус. У сковороду наливаємо вино, додаємо пасту, цукор і сіль. Добре перемішуємо і варимо хвилин 10.
Тепер до грибів додаємо печінку і соус. Акуратно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо десь 10 хвилин.
Петрушку дрібно рубаємо, а часник пропускаємо через прес. Додаємо їх до печінки з грибами, подаємо на стіл готову страву як самостійне або в пару з будь-яким гарніром.