Печінка «Новорічна»
(покроковий рецепт з фото)
Простий і доступний рецепт святкового блюда. Підійде для зустрічі Нового року в вузькому колі найближчих і рідних. Корисно, смачно, а готується зовсім нескладно!
Пропоную приготувати печінку "новорічну" . Ситне і доступне всім блюдо, яке прикрасить не тільки святковий стіл, але і урізноманітнює повсякденне меню. В якості начинки можна взяти практично все, що завгодно. У мене сьогодні простий, смачний і корисний варіант з гречки і овочів. Приготувати страву за цим рецептом можна на плиті, використовуючи будь-яку зручну посуд з товстим дном, я скористалася для цієї мети мультиваркою. Якщо ви любите печінку і хочете побалувати себе чимось новеньким, рекомендую придивитися до даного рецептом!
- Печінка яловича - 700 грам (цільним шматком)
- Крупа гречана - 0, 5 склянки (склянка 200 мл.)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Гречану крупу промийте та відваріть майже до готовності.
Цибуля з морквою обсмажте і додайте до гречки.
Načinku сіль, поперчіть і перемішайте.
Печінка промийте, очистіть і зробіть внутрішню кишеню, розрізавши її на всю довжину і ширину гострим широким ножем.
Одержаний "кишеню" нафаршіруйте готової начинкою з гречки і овочів. Якщо необхідно, кінець затиснутою zubochistkami. Обсмажте печінку з двох сторін по кілька хвилин.
Сметану розбавте 200 мл води і полийте нею печінку. Посипте печінку сіллю і перцем, тушкуйте протягом 50 хвилин.
Періодично поливаємо печінку рідиною і перевертаємо в процесі один раз. Печінка "новорічна" готова.
Ріжемо печінку на порції і подаємо до столу. Смачного!