Печеня в духовці в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку класичний рецепт спекотного в духовці в утятніце, який стане відмінним варіантом ситного і смачного повноцінного обід і вечері для всієї родини.
Рецепт приготування печені в духовці в утятніце хороший тим, що використовувати можна абсолютно будь-яке м'ясо і овочі. Птицю досить дрібно нарізати, а ось свинину чи яловичину попередньо краще обсмажити. Для заправки можна використовувати також томатний соус, а для апетитною скоринки - майонез.
- Філе індички - 500-600 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зелень - За смаком
- Баклажан - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Солодкий перець - 1 штука
- Оливкова олія - 1-3 Ст. Ложок
- Картопля - 4-6 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
1. Філе індички вимити, просушити і дрібно нарізати. Викласти в глибоку миску, посолити і поперчити за смаком. Додати трохи сметани і дрібку подрібненої зелені за смаком. Очистити часник і подрібнити. Все як слід перемішати і викласти на дно Гусятниці.
2. Картоплю треба очистити і відправити в каструлю. У підсоленій воді відварити її, проте не до повної готовності. Паралельно можна зайнятися й іншими овочами. Баклажан, цибуля і солодкий перець нарізати дрібними кубиками. Розігріти на сковороді трохи олії і відправити туди овочі. Очищену моркву натерти на тертці і при бажанні також додати трохи часнику. Посолити трохи і поперчити за смаком. В рецепт приготування печені в духовці в утятніце також можна використовувати найрізноманітніші спеції.
3. Половину обсмажених овочів розподілити зверху м'яса.
4. Помідор вимити, обсушити і нарізати дрібними кубиками. Половину відправити в утятницу.
5. Відварену картоплю обсушити трохи від рідини і викласти рівним шаром. Зверху розподілити другу половину овочів. Також в цей простий рецепт спекотного в духовці в утятніце можна використовувати попередньо обсмажену картоплю.
6. На картоплю викласти невеликі шматочки вершкового масла і залишилися помідори.
7. Щоб спекотне в духовці в утятніце в домашніх умовах було з апетитною скоринкою, розподілити по всій поверхні сметану.
8. Сир натерти на тертці і присипати зверху. При бажанні можна додати також трохи подрібненої зелені.
9. Накрити утятницу кришкою і відправити в духовку на 1-1.5 годину.