Рецепт Печеня в духовці в утятніце фото

Печеня в духовці в утятніце
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Індичка , Птах
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную на замітку класичний рецепт спекотного в духовці в утятніце, який стане відмінним варіантом ситного і смачного повноцінного обід і вечері для всієї родини.

Опис приготування:

Рецепт приготування печені в духовці в утятніце хороший тим, що використовувати можна абсолютно будь-яке м'ясо і овочі. Птицю досить дрібно нарізати, а ось свинину чи яловичину попередньо краще обсмажити. Для заправки можна використовувати також томатний соус, а для апетитною скоринки - майонез.

  • Філе індички - 500-600 грам
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Крем - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Зелень - За смаком
  • Баклажан - 1 штука
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Оливкова олія - 1-3 Ст. Ложок
  • Картопля - 4-6 штук
  • Помідор - 1-2 штук
  • Сир - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
печеня в духовці в утятніце - фото крок 1
1. Філе індички вимити, просушити і дрібно нарізати. Викласти в глибоку миску, посолити і поперчити за смаком. Додати трохи сметани і дрібку подрібненої зелені за смаком. Очистити часник і подрібнити. Все як слід перемішати і викласти на дно Гусятниці.
печеня в духовці в утятніце - фото крок 2
2. Картоплю треба очистити і відправити в каструлю. У підсоленій воді відварити її, проте не до повної готовності. Паралельно можна зайнятися й іншими овочами. Баклажан, цибуля і солодкий перець нарізати дрібними кубиками. Розігріти на сковороді трохи олії і відправити туди овочі. Очищену моркву натерти на тертці і при бажанні також додати трохи часнику. Посолити трохи і поперчити за смаком. В рецепт приготування печені в духовці в утятніце також можна використовувати найрізноманітніші спеції.
печеня в духовці в утятніце - фото крок 3
3. Половину обсмажених овочів розподілити зверху м'яса.
печеня в духовці в утятніце - фото крок 4
4. Помідор вимити, обсушити і нарізати дрібними кубиками. Половину відправити в утятницу.
печеня в духовці в утятніце - фото крок 5
5. Відварену картоплю обсушити трохи від рідини і викласти рівним шаром. Зверху розподілити другу половину овочів. Також в цей простий рецепт спекотного в духовці в утятніце можна використовувати попередньо обсмажену картоплю.
печеня в духовці в утятніце - фото крок 6
6. На картоплю викласти невеликі шматочки вершкового масла і залишилися помідори.
печеня в духовці в утятніце - фото крок 7
7. Щоб спекотне в духовці в утятніце в домашніх умовах було з апетитною скоринкою, розподілити по всій поверхні сметану.
печеня в духовці в утятніце - фото крок 8
8. Сир натерти на тертці і присипати зверху. При бажанні можна додати також трохи подрібненої зелені.
печеня в духовці в утятніце - фото крок 9
9. Накрити утятницу кришкою і відправити в духовку на 1-1.5 годину.

Схожі рецепти