Курка в утятніце в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запечена курка - апетитні страви, яке підійде до будь-якого святкового столу. Завдяки приготування в утятніце процес буде не тільки простіше, але і швидше.
Класичне блюдо - курка з яблуками при приготуванні в утятніце стає ще смачніше. Спробуйте!
- Курка - 1 штука
- Яблука - 4-6 штук (краще Антонівка)
- Вершкове масло - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 4 зубчики
1. Спершу я приготувала соус, яким після змастила курочку. Для цього розтопіть грам 50 вершкового масла, видавіть часник через Часничниці, додайте солі і перцю і перемішайте.
2. Яблука я очистила від шкірки і насіння. Нарізала часточками середнього розміру.
3. Утятніцу необхідно змастити вершковим маслом, курку зовні і всередині - соусом. Яблука я розклала навколо і набила ними курку.
4. Після я додала в утятницу трохи води і поставила запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів, на півгодини під закритою кришкою.
5. Після я зняла кришку, щоб курочка змогла підрум'янитися. І час від часу змащувала пензликом шкірку.
6. Коли курка стала вже зовсім рум'яної, пора її витягати і подавати до столу. Смачного!