Курка з гречкою в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найулюбленіших моїх страв на кожен день. Готується швидко, просто і смачно.
Завдяки приготування в утятніце, курка краще пропарюється і стає дуже ніжною. Більш того, якщо ви готуєте страву на велику кількість людей - то качатницю це найкраще рішення.
- Курка - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук(1 велику цибулину або 2 маленьких)
- Морква - 1/4 штуки
- Гречана крупа - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Насамперед промийте всі інгредієнти.
2. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю порізати на четвертинки кілець, курку шматочками середнього розміру.
3. Додайте в утятницу соняшникову олію і прожарюйте хвилини 3 нарізані інгредієнти.
4. Тепер додайте кип'яченої гарячої води так, щоб все повністю було покрито. І тушкуйте все хвилин 15-20.
5. У утятницу додайте гречку, залийте водою. Через 10-15 хвилин і приправити сіллю poperčite. Якщо вся вода википіла, додайте ще трохи, щоб гречка не була сухою і потримайте на слабкому вогні ще 5 хвилин.
6. До столу блюдо подавайте гарячим. Смачного!