Гусь в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт тушкованого гусака з вином і різноманітними фруктами в утятніце. Виходить справжній святковий страва! Спробуйте!
М'ясо гусака досить сухе і щоб домогтися ніжного смаку, його потрібно гасити досить довго. Але, повірте, це варто того. Мед, вино і фрукти зроблять м'ясо солодким і ароматним.
- Гусь - 3-4 кілограм
- Апельсин - 1 штука
- Чорнослив - 400 грам
- Ізюм - 200 грам
- Вино червоне сухе - 1 Склянка
- Гвоздика - 6 штук
- Соєвий соус - 0, 5 склянки
- Мед - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Спершу гусака необхідно вимити і порізати на шматочки середнього розміру.
2. Апельсин і сухофрукти вимити.
3. Нарізаного гусака обсмажте на сковороді з рослинним маслом хвилин 20.
4. Додаємо в утятницу гусака, півсклянки вина і трохи води. Гусь дасть багато соку, тому не переборщіть з водою. Залиште гаситися на 1 час.
5. Тепер додайте в утятницу соєвий соус, гвоздику, приправи, півсклянки вина, нарізаний апельсин часточками і сухофрукти. Продовжуйте тушкувати ще 30-40 хвилин.
6. Полийте блюдо 4-5 ложками меду, потомите його ще 15 хвилин і будьте готові подавати на стіл! Смачного!