Рецепт Гусь в утятніце фото

Гусь в утятніце
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Рецепти без шкоди
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Пропоную рецепт тушкованого гусака з вином і різноманітними фруктами в утятніце. Виходить справжній святковий страва! Спробуйте!

М'ясо гусака досить сухе і щоб домогтися ніжного смаку, його потрібно гасити досить довго. Але, повірте, це варто того. Мед, вино і фрукти зроблять м'ясо солодким і ароматним.

  • Гусь - 3-4 кілограм
  • Апельсин - 1 штука
  • Чорнослив - 400 грам
  • Ізюм - 200 грам
  • Вино червоне сухе - 1 Склянка
  • Гвоздика - 6 штук
  • Соєвий соус - 0, 5 склянки
  • Мед - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
гусь в утятніце - фото крок 1
1. Спершу гусака необхідно вимити і порізати на шматочки середнього розміру.
гусь в утятніце - фото крок 2
2. Апельсин і сухофрукти вимити.
гусь в утятніце - фото крок 3
3. Нарізаного гусака обсмажте на сковороді з рослинним маслом хвилин 20.
гусь в утятніце - фото крок 4
4. Додаємо в утятницу гусака, півсклянки вина і трохи води. Гусь дасть багато соку, тому не переборщіть з водою. Залиште гаситися на 1 час.
гусь в утятніце - фото крок 5
5. Тепер додайте в утятницу соєвий соус, гвоздику, приправи, півсклянки вина, нарізаний апельсин часточками і сухофрукти. Продовжуйте тушкувати ще 30-40 хвилин.
гусь в утятніце - фото крок 6
6. Полийте блюдо 4-5 ложками меду, потомите його ще 15 хвилин і будьте готові подавати на стіл! Смачного!

Схожі рецепти