Картопля, тушкована в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування всім відомого смачного і корисного страви - тушкованої картоплі з м'ясом в утятніце. Саме такий спосіб дозволить і м'яса, і картоплі згасити рівномірно.
Приготувати таку страву нескладно. Усе, що необхідно, - це качатницю, картопля, гарне м'ясо, цибулю і моркву. Спершу треба згасити м'ясо, а вже після додати картоплю. Відмінно блюдо підходить як на вечерю, так і на святковий стіл. Ситно, швидко і смачно. Спробуйте!
- Картопля - 1 кілограм
- М'ясо - свинина - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
1. Наріжте свинину невеликими кубиками. Додати сіль за смаком. Додайте чорного і червоного перцю.
2. Підготуйте утятницу. Для цього на дно налийте трохи олії.
3. М'ясо викладіть в гусятницю, добре перемішайте і поставте гаситися на 10-15 хвилин.
4. Поки м'ясо гаситься, поріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на дрібній тертці.
5. Тепер додайте в утятницу цибулю, морква, 3 зубчики часнику і 3 lavrovиx listika. Перемішайте, додайте кип'яченої води і залиште гаситися ще на хвилин 5-7.
6. Наріжте картоплю і додайте його в утятницу, перемішайте і тушкуйте все під закритою кришкою ще 30 хвилин.
7. Тепер страву можна подавати на стіл. Приготуйтеся слухати компліменти. Смачного!