Паска зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом паски зі сметаною. Взагалі, є рецепти і на молоці, і вода, і навіть на вершках, але мені ось цей варіант припав до душі. Тісто легке і пишне, раджу!
Цей рецепт приготування паски зі сметаною - просто чудо! звичайно, не можна сказати, що він вже дуже простий, все ж випічка завжди вимагає особливої вправності, а особливо, якщо це паски. Це як раз той випадок, коли дуже прикро все зіпсувати, бо продуктів досить багато йде, і треба дуже старатися. Але зате хто хоч раз спробував їх сам спекти, ніколи більше не стане купувати в магазинах!
- Ізюм - 120 грам
- Ром - 50 грам (або коньяк - для замочування родзинок)
- Дріжджі сухі - 30 грам
- Крем - 450 грам
- Цукор - 160 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Яйця - 4 штуки
1. Спочатку зробимо опару: дріжджі змішаємо з 3 ст.Л. Підігрітою сметани і приблизно такою ж кількістю цукру, і нехай заграє. Далі в цю опару додамо залишок цукру, сметани, яйця, борошно і розтоплене масло. Ізюм замочимо в ромі, потім теж додамо в тісто.
2. Тепер дуже ретельно перемішати, і нехай годину постоїть в каструлі під кришкою при температурі близько 30 градусів. Коли підніметься, тісто обминають і знову даємо піднятися півгодини при тій же температурі в духовці.
3. Тепер тісто розкладаємо по формах так, щоб на кожну форму попало не більше третини тесту. Нехай постоїть ще півгодини, підніметься, а вже потім можна починати запікати. Я запікаю приблизно 20 хвилин при 175 градусах.
4. От і все! Залишилося тільки прикрасити паски глазур'ю і декорувати - і все, можна подавати!