Паска на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Паска на сметані виходить більш вологим, щільним. В цілому випікається він так само, як і традиційний паску. Запасіться спеціальними формами або круглими бляшаними банками. Приготуйте паску на Великдень!
Як приготувати паску на сметані?
1. Для приготування опари змішайте тепле молоко, дріжджі і 3 ст. Ложки борошна. Якщо тісто вийшло рідким, додайте ще трохи борошна. Накрийте опару кухонним рушником і залиште на 2 години в теплому місці.
2. Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте сметану і перемішайте.
3. Масло вершкове розм'якшити і збийте вінчиком, а краще - міксером.
4. Через дві години опару змішайте зі збитими яйцями. Додайте борошно і замісіть м'яке і еластичне тісто. За потреби, додайте борошна або молока.
5. У тісто додайте збите масло, тісто ще раз перемішайте. Тісто повинне не липнути до рук, якщо липне, додайте борошна.
6. Тісто викладіть в змащену маслом (вершковим або рослинним) миску, накрийте і залиште в теплому місці на дві години або більше, поки тісто не подвоїться в обсязі.
7. Через дві години обомніте тісто, додайте родзинки (попередньо замочіть його і просушіть) або цукати, подрібнені горіхи (по бажанню), ваніль і лимонну цедру.
8. Тісто поділіть на стільки частин, скільки у вас є формочок. Шматочок тесту повинен займати третину форми.
9. Форми змастіть маслом, а ще краще - застелите пергаментним папером.
10. Заповніть форму тісто, залиште, поки тісто не виросте на 3/4 форми. Потім паски відправимо в духовку.
11. Духовку нагрейте до 180 градусів. Паски змастіть збитим яйцем.
12. Запікайте паски в розігрітій духовці протягом 40 хвилин - години до утворення золотисто-коричневого верху.
13. Готові паски викладіть на рушники і остудіть, перевертаючи.
14. Потім приготуйте цукрову глазур, подрібнені горіхи і кулінарну посипання і прикрасьте паски.
Паски на сметані готові!
Смачного!
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 80 грам
- Сметана жирна - 80 грам
- Цукор - 120 грам
- Яйця - 2 штуки
- Лимонна цедра - За смаком
- Ваніль - За смаком
- Ізюм - 150 грам (або цукати)
- Горіхи подрібнені - 50 грам
1. Для приготування опари змішайте тепле молоко, дріжджі і 3 ст. Ложки борошна. Якщо тісто вийшло рідким, додайте ще трохи борошна. Накрийте опару кухонним рушником і залиште на 2 години в теплому місці.
2. Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте сметану і перемішайте.
3. Масло вершкове розм'якшити і збийте вінчиком, а краще - міксером.
4. Через дві години опару змішайте зі збитими яйцями. Додайте борошно і замісіть м'яке і еластичне тісто. За потреби, додайте борошна або молока.
5. У тісто додайте збите масло, тісто ще раз перемішайте. Тісто повинне не липнути до рук, якщо липне, додайте борошна.
6. Тісто викладіть в змащену маслом (вершковим або рослинним) миску, накрийте і залиште в теплому місці на дві години або більше, поки тісто не подвоїться в обсязі.
7. Через дві години обомніте тісто, додайте родзинки (попередньо замочіть його і просушіть) або цукати, подрібнені горіхи (по бажанню), ваніль і лимонну цедру.
8. Тісто поділіть на стільки частин, скільки у вас є формочок. Шматочок тесту повинен займати третину форми.
9. Форми змастіть маслом, а ще краще - застелите пергаментним папером.
10. Заповніть форму тісто, залиште, поки тісто не виросте на 3/4 форми. Потім паски відправимо в духовку.
11. Духовку нагрейте до 180 градусів. Паски змастіть збитим яйцем.
12. Запікайте паски в розігрітій духовці протягом 40 хвилин - години до утворення золотисто-коричневого верху.
13. Готові паски викладіть на рушники і остудіть, перевертаючи.
14. Потім приготуйте цукрову глазур, подрібнені горіхи і кулінарну посипання і прикрасьте паски.
Паски на сметані готові!
Смачного!