Рецепт Паска на сметані фото

Паска на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Паска на сметані виходить більш вологим, щільним. В цілому випікається він так само, як і традиційний паску. Запасіться спеціальними формами або круглими бляшаними банками. Приготуйте паску на Великдень!

Як приготувати паску на сметані?

1. Для приготування опари змішайте тепле молоко, дріжджі і 3 ст. Ложки борошна. Якщо тісто вийшло рідким, додайте ще трохи борошна. Накрийте опару кухонним рушником і залиште на 2 години в теплому місці.

2. Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте сметану і перемішайте.

3. Масло вершкове розм'якшити і збийте вінчиком, а краще - міксером.

4. Через дві години опару змішайте зі збитими яйцями. Додайте борошно і замісіть м'яке і еластичне тісто. За потреби, додайте борошна або молока.

5. У тісто додайте збите масло, тісто ще раз перемішайте. Тісто повинне не липнути до рук, якщо липне, додайте борошна.

6. Тісто викладіть в змащену маслом (вершковим або рослинним) миску, накрийте і залиште в теплому місці на дві години або більше, поки тісто не подвоїться в обсязі.

7. Через дві години обомніте тісто, додайте родзинки (попередньо замочіть його і просушіть) або цукати, подрібнені горіхи (по бажанню), ваніль і лимонну цедру.

8. Тісто поділіть на стільки частин, скільки у вас є формочок. Шматочок тесту повинен займати третину форми.

9. Форми змастіть маслом, а ще краще - застелите пергаментним папером.

10. Заповніть форму тісто, залиште, поки тісто не виросте на 3/4 форми. Потім паски відправимо в духовку.

11. Духовку нагрейте до 180 градусів. Паски змастіть збитим яйцем.

12. Запікайте паски в розігрітій духовці протягом 40 хвилин - години до утворення золотисто-коричневого верху.

13. Готові паски викладіть на рушники і остудіть, перевертаючи.

14. Потім приготуйте цукрову глазур, подрібнені горіхи і кулінарну посипання і прикрасьте паски.

Паски на сметані готові!

Смачного!

  • Борошно - 350 грам
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сметана жирна - 80 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Лимонна цедра - За смаком
  • Ваніль - За смаком
  • Ізюм - 150 грам (або цукати)
  • Горіхи подрібнені - 50 грам
Як приготувати паску на сметані?

1. Для приготування опари змішайте тепле молоко, дріжджі і 3 ст. Ложки борошна. Якщо тісто вийшло рідким, додайте ще трохи борошна. Накрийте опару кухонним рушником і залиште на 2 години в теплому місці.

2. Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте сметану і перемішайте.

3. Масло вершкове розм'якшити і збийте вінчиком, а краще - міксером.

4. Через дві години опару змішайте зі збитими яйцями. Додайте борошно і замісіть м'яке і еластичне тісто. За потреби, додайте борошна або молока.

5. У тісто додайте збите масло, тісто ще раз перемішайте. Тісто повинне не липнути до рук, якщо липне, додайте борошна.

6. Тісто викладіть в змащену маслом (вершковим або рослинним) миску, накрийте і залиште в теплому місці на дві години або більше, поки тісто не подвоїться в обсязі.

7. Через дві години обомніте тісто, додайте родзинки (попередньо замочіть його і просушіть) або цукати, подрібнені горіхи (по бажанню), ваніль і лимонну цедру.

8. Тісто поділіть на стільки частин, скільки у вас є формочок. Шматочок тесту повинен займати третину форми.

9. Форми змастіть маслом, а ще краще - застелите пергаментним папером.

10. Заповніть форму тісто, залиште, поки тісто не виросте на 3/4 форми. Потім паски відправимо в духовку.

11. Духовку нагрейте до 180 градусів. Паски змастіть збитим яйцем.

12. Запікайте паски в розігрітій духовці протягом 40 хвилин - години до утворення золотисто-коричневого верху.

13. Готові паски викладіть на рушники і остудіть, перевертаючи.

14. Потім приготуйте цукрову глазур, подрібнені горіхи і кулінарну посипання і прикрасьте паски.

Паски на сметані готові!

Смачного!

Схожі рецепти