Паска домашній
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт паски домашнього я знайшла у бабусі в старій зошиті. Саме ці паски пекли і прикрашали ми з бабусею в моєму дитинстві. Паска домашній ароматний, він довго зберігається свіжим. Ось вам рецепт!
Всі секрети домашнього паски такі ж як і у здобного дріжджового тіста. Дріжджі розводите в теплому молоці, опара і тісто також любить тепло. Тісто замішується негусте, руками його вимішують приблизно 15 хвилин. Але можна замішувати тісто і в комбайні. Хороша расстойка тесту обов'язкове, щоб паски не порвати. Випічка паски домашнього триває хвилин сорок при 180 градусах, готовність перевіряється зубочисткою, вона повинна бути суха. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 250 грам
- Дріжджі - 25 грам
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Ванілін - За смаком
- Ізюм, цукати - За смаком
У теплому молоці розвести дріжджі, додати ложку цукру. Залишити на півгодини.
Опара повинна добре піднятися.
Додати ще ложку цукру і половину борошна. Добре вимісити і залишити в теплому місці на 40 хвилин.
Жовтки (1 жовток залишити на мастило) збити з цукром і розтерти з м'яким маслом, поки цукор не розчиниться. Змішати з опарою.
Білки з дрібкою солі збити в піну.
До жовтків з опарою додати борошно, що залишилося, замісити тісто і додати збиті білки, родзинки, спеції. Залишити підніматися на годину, іноді обминаючи тісто.
Готове тісто розкласти поформам і дати підійти. Випікати при 180 градусах на суху лучину.
Паски прикрасити. Смачного!