Пасха запечена
(покроковий рецепт з фото)
Відмінної якості медовий паску, приготований в домашніх умовах. Випічка дуже довго зберігається, НЕ čerstveâ, до того ж, володіє дуже приємним смаком і ароматом. Спробуйте, не пошкодуєте!
Перед вами - простий рецепт приготування паски запеченої. Як зробити тісто і запекти паски, розказано вище. Поділюся з вами способом приготування глазурі: охолоджений білок збиваємо в міцну і густу піну, додаємо півсклянки цукрової пудри. Збиваємо масу кілька хвилин, потім додаємо трохи лимонного соку і ще раз збиваємо. Намазуємо приготовленої глазур'ю пасху. Хай щастить!
- Борошно - 520 грам
- Дріжджі - 1 штука (пакет)
- Молоко - 125 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Мед - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Вершкове масло - 120 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 100 грам

Просіваємо 100 грам борошна в глибоку миску, засипаємо дріжджі і вливаємо тепле молоко. Перемішуємо і ставимо в тепле місце на 1 час, накривши опару рушником.

Жовтки збиваємо з цукром, ванільний цукор і мед. Розтираємо, додавши дрібку солі.

Додаємо суміш жовтків до опари, ретельно перемішуючи. Також додайте збиті в піну білки, перемішайте.

Додаємо розм'якшене вершкове масло і промиті родзинки, перемішуємо. Просіваємо решту борошна, замішуємо однорідне без грудочок тісто. Перекладаємо його в миску, змащену олією і накриваємо харчовою плівкою. Ми залишаємо на 1 час.

Форми для випічки застеліть пергаментом і викладіть в них тісто, наповнивши їх на 2/3. Поставте в тепле місце на 35 хвилин. З плином часу випікаємо паску в духовці 35 хвилин, температура 180 градусів.

Готову паску прикрашаємо глазур'ю. Смачного!